Најновије

Трамп велики

Либерали, напредњаци и левичари (у мери у којој још увек постоје) су се удружили са корумпираном олигархијом против Изабраног председника Трампа и америчког народа.

Пол Крејг Робертс (Фото: ЈуТјуб)

Пише: Пол Крег Робертс, Катехон
Заузети су покушајима да створе хистерију око Трампове “ауторитарне личности и следбеника”. Другим речима, порука је: ево их фашисти.
Либерали и напредњаци су се жалили и кукали због “белог мушког кабинета” и испали су будале јер је Трамп именовао црног мушкарца и две жене, једна из мањинске групе и друга која критикује Трампа.
Олигарси организују своје групе из либерално-напредњачког фронта да поремете Трампову инаугурацију, како би и даље могли да покушавају да делегитимизују Трампа на исти начин како су плаћени демонстранти на Мајдану коришћени у Кијеву, како би се делегитимизовала изабрана украјинска влада.
Ако је било ко од ових што демонстрирају против Трампа барем мало искрен и није пуко оруђе у рукама олигарха (какав је Џорџ Сорош), војске или финансијских интереса и глобалних капиталиста, треба да размотри да лажне тврдње и неоправдана критика могу довести Трампа и његове присталице до тога да затворе уши за све критике и тако олакшају неоконзервативцима да утичу на Трампа нудећи помоћ.
У овом тренутку не знамо шта Трампова влада намерава да учини. Ако прода народ, неће бити поново изабран. Ако га порази олигархија, људи ће постати радикалнији.
Не знамо ни како ће вашингтонски инсајдери, именовани у влади, понашати током Трамповог председниковања. Осим ако нису идеолози попут неоконзервативаца или агенти моћних интереса, инсајдери преживљавају ако прате ток догађаја. Ако се ток догађаја под Трампом промени и инсајдери ће се променити.
Трамп је изабран јер је то било једино што се могло одузети олигархији која се стуштила над Америком и обавља послове за себе. Велики део Америке је видео се њихови економски изгледи не делују добро, а да су економски изгледи деце и унука још гори у последњих четврт века. Државе у којима је Хилари успела су ограничене либералне енклаве, омиљена места где обитава олигархија, налазе се на Североисточној и Западној обали, у Колораду и Новом Мексику, где су се, због декора и скијања, сместили декадентни богати либерали. Ако се погледа црвено / плава  изборна мапа, географски гледано, Хилари има веома ограничену подршку.
Знамо да је Хилари агент оног Једног процента. Лично богатство Клинтонових од 120 милиона долара и 1,6 милијарди долара у личној фондацији су доказ да су они купљени и плаћени. Знамо да је Хилари одговорна за уништавање Либије и, великим делом Сирије, а и за рушење демократски изабране владе у Украјини. Знамо да су санкције Клинтоновог режиму Ираку довеле до смрти пола милиона деце. То су ратни злочини и злочини против човечности. Знамо да је Хилари користила владине канцеларије у приватне сврхе. Знамо да је прекршила законе о националној безбедности и за то није одговарала. Оно што не знамо је зашто су групе, наводно, либерално-прогресивно-левичарске, тако жарке присталице Хилари Клинтон.
Један од могућих одговора је да су ове групе само параван за скривене интересе и да су лишене било каквих искрених мотива.
Други могући одговор је да те групе сматрају да за Американце нису важне ствари као радна места или избегавање рата са нуклеарним силама, него права трансродних, хомосексулаца и илегалних усељеника.
Још један могући одговор је да су припадници тих група неинформисани и глупи.
Оно што демонстранти виде као претњу у Трамповој јакој и одлучној личности је, заправо, његова врлина. Робот са серијским бројем, као Обама, није био у стању да се супротстави олигархији више него расточени млађи Буш, којим је Дик Чејни управљао са невероватном лакоћом. За добро укопану владајућу олигархију и спремне неоконзервативце је потребно ништа мање од једног ауторитарног стила и личности. Да је Трамп био нежна љубичица, бирачко тело би га игнорисало.
Трамп није купио место председника нудећи поклоне Црнцима, или свим сиромашнима, учитељским синдикатима, пољопривредницима, правом на абортус за жене, и тако даље. Трамп је изабран јер је рекао: "Они који контролишу полуге власти у Вашингтону и посебни глобални интереси су партнери и немају вашу добробит на уму. То је глобална структура власти која је одговорна за економске одлуке које су оппљачкале нашу радничку класу, одузели нашој земљи сво богатство и ставили тај новац у џепове неколицине великих корпорација и политичких субјеката. Једина ствар која може да заустави ову корумпирану машину си ти."
Прошло је много времена од када је бирачко тело последњи пут чуло овакву врсту говора од некога ко се кандидује за јавну функцију. Трампове речи су оно што су Американци чекали да чују.
Својеглави Трамп је једна особа. Олигархија је много њих.
Колико је импресивно Трампово богатство од милијарду долара, толико је и богатство олигарха, који имају трилионе.
Конгрес, који је је у рукама Републиканаца ће поштедети Трампа партизанских опструкција, али Конгрес и даље остаје у рукама интересних група.
Колико год била моћна канцеларија Председника, без јединства у влади, не може бити промена на врху, поготово ако се председник не слаже са војском у вези са наводним опасностима од Русије и Кине. Трамп каже да жели мир са нуклеарним силама. Војно-безбедносном комплексу, због буџета треба непријатељ.
Апсолутно је неопходно да се стави тачка на напетости међу нуклеарним силама и да се поново појаве економске могућности за амерички народ.
Трампова позиција није корист од ратова и офшор радних места и послова. Једина разумна стратегија је подржати га у вези са овим питањима и држати га за реч.
Што се тиче питања имиграције, Обамино Министарство правде (сиц) је само погоршало слику својом одлуком да америчка полицијска одељења не могу да дискриминишу недржављане Сједињених држава тако што у полицију запошљавају само америчке државаљане. Сада када  америчке грађане у њиховој земљи могу да ухапсе недржављани Сједињених држава, незадовољство имиграната ће се повећати. Јасно је да је бесмислено девалвирати америчко држављанство на овај начин. Јасно је да је разумно да се стави тачка на имиграцију, док америчка економија поново не буде у стању да створи нова радна места са којих се може водити одржив и независтан живот.
Ако Трамп може да победи олигархију и спаси Америку, он може ући у историју као Трамп Велики. Мислим да би Трампу то било привлачније, него неко веће богатство. Уместо што покушавају да га сруше унапред, треба да га подрже. Са одлучним Трампом, уз подршку народа, могућа је промена од врха на доле. У супротном, промена ће морати да дође одоздо, а то значи језиво много крви на улицама. Зашто је Трамп победио према мишљењу Пол Крег Робертса сазнајте ОВДЕ. Извор: Katehon.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА