Најновије

ВУЛИН О САД: Нисмо равноправни, али очекујем поштовање у нашој земљи!

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поновио је данас да није довео у везу представнике америчке државе и амбасадора САД у Србији Кајла Скота са непосредном претњом премијеру Александру Вучићу, али да очекује да службеници друге земље поштују Србију.

Александар Вулин (Фото: ЈуТјуб)

Вулин је, с друге стране, истакао да поједини припадници амбасаде САД у Србији шаљу потпуно погрешне сигнале тиме што одлазе на демонстрације опозиције, што на својим забавама вређају председника Владе Србије, а самим тим, како је рекао, говоре лоше о српској држави.
Вулин сматра да није логично да се чланови администрације САД на такав начин мешају у унутрашње ствари у Србији.
- Такође, није логично да дају ставове о томе да ли је неки процес оправдан, или да ли је неки правни случај решен на одговарајући начин - рекао је Вулин.
Вулин каже да се таквим сигналима шаље порука да су односи између две земље лоши и да би се неко веома обрадовао уколико би се нешто лоше десило због таквих односа.
- Наши односи су добри, али очекујемо да службеници САД или било које друге амбасаде поштују суверенитет Србије, односно да поштују земљу у којој се налазе, што чине наше дипломате у свакој земљи - рекао је Вулин новинарима после обиласка Центра за азил у Крњачи.
- Нисмо ми наивни, знамо ми да Србија и САД, или Србија и било која велика сила у међународним односима тешко да могу да буду равноправни, али у нашој земљи очекујемо поштовање - рекао је Вулин.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА