Најновије

Ко је дошао на састанак опозиције?

Састанак дела опозиционих странака, на позив лидера Покрета за преокрет Јанка Веселиновића, о стварању услова за поштене изборе, траје у седишту те странке.

Борислав Стефановић (Фото: Јутјуб)

Позиву су се одазвали представници Демократске странке, Нове Србије, Социјалдемократске странке, СДА Санџака, Заједно за Србију, Левице Србије, бивши чланови посланичког клуба ДСС Санда Рашквић Ивић и Ђорђе Вукадиновић.
Састанку не присуствују представници покрета Двери и "Доста је било", иако су позвани, а Либералнодемократска партија и Демократска странка Србије нису ни позване. 
Председник странке Левица Србије, Борко Стефановић изјавио је да на састанку неколико опозиционих лидера није било речи о конкретним именима заједничког председничког кандидата опозиције, али да је то била тема. 
- Било је говора, али не о именима. Разговарали смо о томе да разговори о председничком кандидату добију одређену форму - рекао је Стефановић новинарима у паузи састанка неколико опозиционих странака који је организовао Покрет за преокрет, Јанка Веселиновића. 
- Нама је потребан један заједнички кандидат који може да нанесе озбиљан политички ударац режиму Александра Вучића - рекао је Стефановић и додао да то не било могуће са "шест, седам, 10, 12 кандидата без обзира колико су добри". 
Стефановић је рекао да је на састанку било речи и о непостојању фер изборних услова и "потпуној контроли медија", као и о томе шта опозиција по том питању може да уради. 
- Сви на састанку су се сложили да су Србији потребни фер и демократски избори, тако да питање да ли ћемо једни друге да подржимо није тема - рекао је Стефановић. 
Он је рекао да опозиција треба да заједно направи договор а не свака странка да прича са оним ко јој се свиђа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА