Најновије

ЕДИТА ПРОЛУПАЛА: Албанцима је било најбоље са Хитлером!

Звучи невероватно, али Едита Тахири, косовска министарка за дијалог, без блама је изјавила „да је Албанцима било добро само под Немцима, и то за време Другог светског рата“.

Едита Тахири (Фото: Синхуа)

Она се том изјавом прославила пре два дана у Либану током међународног форума „Дијалог и најбоља пракса 2016“, на којем је учествовао и Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ.
„Тито није био омиљен међу Албанцима јер се залагао за Југославију, због чега се и нисмо борили против немачких трупа током Другог светског рата. Искрено, нама је једино било добро током Другог светског рата јер су тада сви Албанци били заједно у једној држави“, рекла је она.
С друге стране, Марко Ђурић је овако објаснио став Београда када је реч о јужној српској покрајини.
„Бранећи свој интегритет у случају Косова и Метохије, Србија не штити само своје интересе, већ и међународно право, и доприноси спречавању тога да вирус сепаратизма и отцепљивања територија на којима живе националне мањине унесе хаос у међународни поредак. Иако се Београд и Приштина не слажу око много тога, верујем да можемо да створимо трајни мир задржавајући наше ставове по питању статуса. Све док се разговара, постоји светло на крају тунела“, рекао је Ђурић.
Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА