Најновије

ЧУБРИЛОВИЋ: Инцко није објективан према Српској и Србима!

БАЊАЛУКА - Предедник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да високи представник за БиХ Валентин Инцко гледа ствари из угла једног народа и да, у најмању руку, није објективан према Српској и Србима.

Предедник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић (Фото: Јутјуб)

"То је наш утисак из Српске и то се види не само у годишњим извештајима које он шаље УН, него и по његовим другим ставовима. Ко год из Српске уради било шта, високи представник нађе начина да то анатемише или не призна", рекао је Чубриловић. 
Према његовим речима, у Републици Српској не би се више требало бавити 9. јануаром као протеклих месеци.
"Не верујем да ће сада неко забранити да се овај датум слави као Дан Републике", додао је Чубриловић.
Он каже да не очекује ни неку нову апелацију Уставном суду БиХ због Закона о Дану Републике, те да ће за два месеца 9. јануар бити обележен "без обзира какви ће бити услови". 
Чубриловић је истакао да је у овом закону испоштована воља народа која је изречена на референдуму и да је опозиција у Народној скупштини хтела да у акту буду дефинисана понашања на Дан Републике, додајући да то дефинише Влада.
Председник Народне скупштине Републике Српске каже да није добио позив од Тужилаштва БиХ за саслушање поводом референдума о Дану Републике.
"Република Српска ће свим правним средствима стати иза оних људи који добију позив од Тужилаштва БиХ у вези са овим предметом", нагласио је Чубриловић.
Чубриловић, који је и потпредедник ДНС-а, рекао је да унутар владајуће коалиције није било разговора о променама у Влади Републике Српске.
"Народна скупштина Српске је најефикаснији парламент у БиХ и у највећем проценту ће наставити да испуњава планиране обавезе", навео је Чубриловић.
Он је истакао да Српска не треба да остане без "Железнице" јер се то може сматрати једним од елемената државности. 
Чубриловић каже да се све што је договорено са ММФ-ом мора применити, а да грађани морају бити свесни да то иде њима у корист. 
Он сматра, када је ријеч о захтеву ММФ-а за рационализацију, да у привреди неће бити отпуштања, да ће га бити у јавном сектору и да се то мора обавити на начин који је најмање болан. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА