Најновије

ПЕРВЕРЗНИ СПЕЦИЈАЛНИ ТИМ ПЕНТАГОНА: Гледају порниће за америчке војнике

Контроверзна политика Пентагона "не питај, не причај" која се односила на припаднике војске хомосексуалне оријентације укинута је званично 2011. године. Ово правило изазвало је много пажње медија, па је у сенци остао закон који регулише приуство порнографије међу војницима. Пентагон стриктно води рачуна у каквом типу поронографије војници смеју да уживају, па чак и постоји посебан одбор који се бави тиме.

Пентагон (Фото: Јутјуб)

У оквиру Пентагона постоји посебан одбор који чији је једини задатак да прегледа порнографски материјал који амерички војници смеју да поседују. Одбор је први пут заседао 29. јула 1998. године. Посебан одбор чине представници војске и цивилни званичници Министарства одбране, а њихов посао је да одреде да ли је материјал превише "сексуално експлицитан", као и да ли је у супротности са законима који се односе на порнографију. Циљ је да се спречи да се такав материјал продаје или изнајмљује у војним базама.
Први магазини за које је познато да су забрањени били су "Настy Хоусеwивес" ("Безобразне домаћице") и "Цхери" 2008. године. Две године раније забрањено је неколико магазина, али и порно филмова попут "Беацх Бабес 2," "Бикини Траффиц Сцхоол" и "Обсессед wитх Луст." Исте године, одбор је прегеледао 18. магазина и шест филмова, али нису сви забрањени. Војници могу да читају или се претплате на магазине као што је "Плејбој", "Максим" или "ФХМ". Током 2007. и 2008. година на заседањима одбора прегледано је 23, односно 24 магазина порнографске садржине. Уредба којој је основан одбор и која регулише употребу порнографије у војсци је, широј јавности мало познат, Акт о војној части и пристојности из 1996. године који је 1998. године подржао и Врховни суд. Овај акт и даље на снази. Према њему, забрањени су само они садржају за које одбор оцени да су превише "сексуално експлицитни" и медији који приказују голотињу на ласциван начин. Ипак, шта то значи конкретно није познато, због чега је овај пропис подложан различитим тумачењима. Управо општа и неодређна дефиниција ласцивности као и начин на који се о њој одлучује покренула је полемику на ту тему, а је било позива да се сва порнографија у војсци забрани, била ласцивна или не. До тога није дошло, а обор, који према писању "Буиссинес инсидера" Министарство одбране САД кошта 5.500 долара, и даље одлучује у ком типу порнографије амерички војници могу да уживају. Ипак, о интернет порнографији, која је и најдоступнија, за сада нема регулатива. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА