Најновије

РАЗВОЈНИ ПУТ ДРАГИЦЕ НИКОЛИЋ: Ево шта каже човек заслужан за трансформацију прве даме Србије

Драгица је завршила курс јавних наступа у једном познатом београдском институту.

Председнички пар (Фото: Синхуа)

Драгица Николић, супруга председника државе Томислава Николића, очито озбиљно схвата улогу прве даме, па је након што је "упеглала" физички изглед ангажовањем фризера, шминкера и стилиста, као и куповином скупе гардеробе, решила да поради и на понашању, преноси дневни лист Ало. Како је испричао Слободан Роксандић, оснивач тог института, који је радио са Драгицом, њена обука почела је пре две године пред њен наступ у Уједињеним нацијама (УН) у Њујорку, када је требало да учествује на Седмом годишњем светском скупу посвећеном аутизму. - Почели смо да радимо пре две године, оног момента када је због Фондације Драгица Николић имала потребу да буде активна у наступима, да прича о одређеним стварима, као рецимо приликом отварања породилишта која су обнављали... У првој фази рада увежбавали смо њен наступ у Њујорку у Уједињеним нацијама, где је требало да говори пред 300 људи. Она је, једноставно, неко ко је схватио да није највичнији томе, што је сасвим разумљиво, с обзиром на њено животно искуство - напомиње Роксандић. То су, каже, били моменти када су, када је реч о јавним наступима, поставили темеље и установили како би Драгица требало с тим сазнањима да функционише и да буде успешна. - Једноставно, да нема трему и страх који су је пратили. Успела је то значајно да поправи и да победи и себе - прича Роксандић. Он објашњава да супруга председника Николића није прошла класичан курс, већ да су радили "један на један". - Рад "један на један" је прилагођен специфичним потребама јавног наступања. Више сам био њен саветник, помагао сам јој да се припреми за наступе. У данашње време, када се подразумева да све знамо, добро је видети да, када се суоче са оним што није њихов терен, људи хоће да се у том смислу усаврше. Што се Драгице тиче, она је дошла у позицију да се бави јавним позивом и да се укључује у одређене јавне ствари, а пре то није био случај. Она је била у председниковој сенци и није имала потребу да се обраћа и држи говоре - објашњава Роксандић.
Како каже, Драгица је лака за сарадњу и на њега је оставила врло леп утисак. - Лепо је прихватила све савете и оставила простор да је техника јавног наступа наука коју она не познаје. Да би боље презентовала и себе, и Србију, и рад Фондације, она је желела да се оснажи и да у свему томе буде уверљивија. Мало јој је све било чудно, али врло лепо је прихватила рад на свим вежбама и све сугестије. Успела је многе ствари да примени. Мислим да јој је то помогло да у многим ситуацијама боље комуницира - закључује Роксандић.

Небројене хиљаде долара у "крпицама"

Није тајна да Драгица Николић на гардеробу троши силне новце, па се тако на добротворним догађајима сваки пут појави у безобразно скупим крпицама. Супруга председника, како воли да је зову, тако уме да понесе гардеробу и обућу у вредности од чак 10.500 долара. Ова сума није изненађујућа, ако се има у виду да Драгица зна да се од главе до пете обуче у Долче и Габана, те да понесе Диорову ташну вредну неколико хиљада долара.

Лични стилиста, шминкер...

Познато је да Драгица Николић, откако је њен супруг постао председник државе, води рачуна о апсолутно сваком сегменту свог изгледа, те има и личног стилисту, као и шминкера. Дешавало се и да их са државном делагацијом поведе у иностранство како би је тип-топ дотерали пред званични догађај. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА