Најновије

СИЛОВИТИ ПРОТИВУДАР "ТИГРОВА": Џихадисти уз тешке губитке померени на 3 километра од Алепа! (ВИДЕО/МАПА)

Снаге Сиријске арапске армије у великом су налету на џихадистичке положаје на западу Алепа, са којих су терористи пре само десетак дана претили да ће пробити опсаду града.

Борбе за Пројекат 1070 (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Након кратког затишја на ратишту у Алепу, велика група бораца јединице за специјалне операције "Тигрове снаге", уз подршку либанских и иранских добровољаца извршила је одлучујући ударац у југозападном насељу Пројекат 1070. Како наводи представник "Тигрова", борбе против бораца џихадистичке коалиције Џејш ал Фатах трајале су пуна 24 сата, а противник је претрпео несразмерно велике губитке.

Претходно су јединице САА ослободиле и брдо Мотах, тако да су се коначним сломом џихадиста у Пројекту 1070, преостали терористи на југозападу града нашли у потпуном окружењу сиријских трупа.  Контра-офанзива сиријских снага дуж целог фронта на западу Алепа одаљила је џихадисте на више од три километара од опкољеног дела града.  Услед великих губитака претрпљених током покушаја офанзиве на Алепо, али и током контраофанзиве Тигрових снага, команда Џејш ал Фатаха упутила је додатних 2.000 бораца из Идлиба према Алепу. Претпоставља се да ће њихови задаци бити, пре свега дефанзивни, а у страху од значајног напретка сиријских снага према западу. Погледајте прилог информативног крила Хезболаха о операцијама за брда од тактичког значаја на југозападу Алепа: Борбе за Пројекат 1070: Снимак насеља Пројекат 1070 након чишћења од џихадиста: Овако сада изгледа мапа контроле у Алепу:
Click to see the full-size map

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА