Најновије

Посни колач на води: Манастирску питу јешће и они који не знају шта је пост!

Посни колач не мора бити сиромашан, напротив, манастирска пита је право богатство укуса.

Манастирска пита (Фото: posnajela.rs)

Замислите савршен спој баклаве и меденог срца: е то је укус манастирске пите. У данима када постимо на води, парче овог колача уз шољицу домаћег чаја учиниће да се окрепимо на прави начин.
Састојци за манастрирску питу:
За коре: 100 г шећера; 6 кашика џема од кајсија; по шоља сецканих ораха; урми и сувог грожђа; 1/2 л млаке воде; сок и рендана кора поморанџе; 500 г брашна; пола кашичице прашка за пециво; лимунова кора; кашичица соде бикарбоне; пола кашичице цимета.
За украшавање: 3 кашике џема од кајсија; 3 кашике млевених ораха.
Припрема: У дубљу посуду сипајте брашно, прашак за пециво, шећер, орахе, урме, суво грожђе, рендану кору од лимуна и поморанџе, соду бикарбону, цимет и џем од кајсија који сте претходно разредили с неколико кашика млаке воде.
Све добро измешајте, сипајте сок од поморанџе и остатак воде, преручите тесто у пек-папиром округли калуп, поравнајте кашиком и пеците у рерни загрејаној на 180 степени око 30 минута.
Колач извадите из рерне, премажите џемом и пеците још 5-10 минута.
Охлађен колач исеците на кришке, поспите млевеним орасима и сервирајте са кафом или топлим какаом.
Извор: posnajela.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА