Најновије

Председник Николић са директором компаније „Мулк Холдинг“

Председник Србије Томислав Николић разговарао је данас у Абу Дабију са директором компаније „Мулк Холдинг” Шаџијем ул Мулком о сарадњи у области инвестиција а између осталог је било речи о инвестицији вредној 20 милиона евра, којом би се отворило нових 100 радних места у Србији.

Томислав Николић (Фото: Синхуа)

Николић је констатовао да су билатерални односи Србије и УАЕ изванредни и да је економски аспект те сарадње пример за читав свет, саопштила је Служба председника за сарадњу с медијима, преноси Танјуг.
„Ви сте препознали Србију као атрактивну дестинацију за инвестиције и ми смо веома захвални на томе”, рекао је председник и додао да су синергија српског знања, одличног географског положаја и природних богатстава са једне стране, и искуства, као и капитала који долази из УАЕ са друге, рецепт за успех.
Он је додао да Србија има пријатеље у свим деловима света.
„Ми смо обнављали стара и успостављали нова пријатељства и ја сам посебно поносан на искрено пријатељство са шеиком и народом УАЕ”, подвукао је председник Србије.
Директор компаније „Мулк Холдинг” се захвалио председнику на подршци и личном залагању за реализацију инвестиције те компаније и изразио намеру да и даље улаже у Србију.
Мултинационална компанија „Мулк Холдинг”, која запошљава више хиљада људи у 11 земаља у свету, послује у Србији преко фирме „Alubond Europe” у Банатском Карловцу од 2010. године.
У проширење производње и нови најмодернији погон за производњу алуминијумских композитних панела и изградњу нове фабрике биће уложено преко 20 милиона евра и запослиће нових 100 радника.  

Председник Николић посетио штанд ТОС-а у Абу Дабију

Председник Србије, Томислав Николић посетио је данас штанд Туристичке организације Србије (ТОС) у оквиру павиљона наше земље на манифестацији Фестивал културног наслеђа Шеик Зајед у Абу Дабију.
Како се наводи у саопштењу, ТОС на овом фестивалу представља туристичке потенцијале Србије, излаже националне сувенире и кроз промотивни материјал упознаје посетиоце фестивала са детаљнијим информацијама о Србији као туристичкој дестинацији.
Председник Николић, који пословно борави у Абу Дабију искористио је прилику да заједно са директором фондације Кхалифа Бин Зајед обиђе Фестивал културног наслеђа, на ком је поред ТОС-а учешће узело и 17 компанија и организација из Србије, истиче се у саопштењу.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА