Најновије

Турска проширује лов на Гуленове присталице

Турска влада наставља у иностранству, а тако и Аустрији, потрагу за члановима исламског Гулен покрета, којег Анкара окривљује за неуспели покушај пуча.

Фетулах Гулен (Фото: Принтскрин)

Верски представници и верници се позивају да, преко испостава верске установе "Дијанет", пријаве присталице Фетулаха Гулена.
И верски аташеи и надлежни саветник у Амбасади Турске у Аустрији направили су анализу о активностима покрета Гулен у тој земљи, тврди "Пресе", а у њему се помиње "Феникс" гимназија у Бечу. 
Посебно се истиче улога удружења "Акасја", а уручење награде за интеграцију у спорту у висини од 1.000 евра овој организацији од стране министра спољних послова и интеграције Аустрије Себастијана Курца сматра се примером како аустријске власти подржавају Гуленове организације. 
У Амбасадир Турске у Аустрији два службеника, један који је дуго у служби и један недавно упућени, отпуштена су због наводне блискости са Гуленом, наводи се у извештају. 
Уз то су клубови при Турској исламској унији за културну и социјалну сарадњу (АТИБ) упозорени на опасност инфилтрације Гулениста, и да то треба одмах пријавити. 
Такође је указано да АТИБ сада, уместо Гуленовог покрета, треба појачано да нуди активности за децу и омладину. 
У извештају из Аустрије се не помињу имена, само се указује да Нуман Гулен, нећак Фетулаха, вође покрета, живи у Аустрији, и да је одговоран за активности тог покрета у "Алпској републици".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА