Најновије

ЗОРАНИНЕ БАХАНАЛИЈЕ: Владином картицом ручак плаћа 82.000, за крпице, клопу и шминку дала милион и по

Министарка саобраћаја и инфраструктуре је већ позната у јавности као особа којој нису страни гламур и лускузан живот, због чега је више пута раније била на тапету јавности.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

Министаркине навике, од шминке до гардеробе, биле су честа тема у медијиама, а сада је откривено да је Зорана, уз помоћ службене кредитне каритце Владе Србије, коју је користила од маја 2014. до септембра 2015. године, уживала у Италији, Њујорку и код куће у Београду, за све паре, као да припада круговима светске богаташке елите.
Објављени изводи са платне картице Зоране Михајловић који показују енормно високе цифре исплаћене у бутицима и ресторанима у САД, Италији и Београду, за парфеме, гардеробу, наочаре, смештај у луксузним хотелима. Извод показује да је она са ове картице, за нешто више од годину дана потрошила 1.515.451 динара. Омиљени ресторан министарке, када је Београд у питању је свакако Франш, а тамо су рачуни просечно износили од 3.000 до 9.000 динара. 29. јуна 2014. године је у једном ресторану потрошила 14.000 динара! Следећег месеца је у парфимерији потрошила 23.400 - вероватно на шминку и парфеме! Потом оброк у Франшу  - 7.500 динара, и у још једном ресторану, популарној Мадери оброк од  7.530 динара, па опет Франш... У августу је платила и рачун у хотелу "Радмиловац" од скоро 15.000 динара.
Већ у септембру је министарка направила рачун од 650 евра у парфимерији у Италији. Шопинг у јануару 2015. године у једном бутику коштао је 19.263 динара, а на књиге, у "Вулкану" потрошила је преко 19.000 динара!
Затим имамо рачун који је вероватно за одећу, јер се ради о бутику, који износи 83.992 динара. У ВИП салону на италијанском аеродрому платила је рачун, током фебруара 2015, од чак 282 евра! У Фераријевој радњи, на истом месту, потрошила је 81 евро, а по повратку у Београд опет је свратила до свог омилељеног ресторана и направила рачун од 19.500 динара! Рачун у оптичкој радњи 26. фебруара 2015. године платила је 19.980 динара, преноси лист Експрес.
9. марта 2015. године ТРИ пута провлачи картицу у робној кући "Блумингдејлс" што је коштало укупно 2.008 евра, да би касније, такође у шопингу у "Антрополоџи" радњи потрошила 2.085 евра
Зорана је у Њујорку између осталог посетила чувени ресторан Нобу, чији је власник Роберт де Ниро, у коме је за ручак платила 82 000 динара, или 663 евра.
Три дана касније у хотелу "Вестин Њујорк гранд централ" плаћен је 663 евра, а Луфтханзи је платила 200 евра (доплата за пртљаг или промену лета вероватно)! У једном луксузном ризорту - који је заправо дворац, у месту Монталћино ужитак министарке је плаћен 1.100 евра, наводи Експрес. Наведени трошкови показују да министарка воли луксуз, добру храну и пиће, али да је све ове ужитке плаћала супротно правилима. Сваки министар има право на службену картицу којом се плаћају службени трошкови, али, Зоранини рачуни показују да је она широке руке трошила на личне потребе и уживанцију, што је очигледно кршење правила коришћења. Занимљиво је то што је Михајловићева, приликом враћања картице секретаријату Владе, исту допунила износом 154.000 динара већим од оног који је потрошила, и тако буквално „почастила“ државне органе, али и навела на питање - одакле јој новац да  покрије рачуне за своје баханалисање. На питање да прокоментарише рачуне са службене картице, Михајловићева је раније рекла да је "све рачуне са службене картице још пре годину дана уредно платила и преплатила за 154.000 динара", и додала да је једини члан Владе који нема ту картицу. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА