Најновије

Ђорђевић: Шест мигова 29 наjкасниjе за три месеца у Србиjи

MOСKВA - Mинистар одбране Зоран Ђорђевић изjавио jе данас да шест мигова 29, коjе Србиjа набавља од Русиjе, треба да стигну у нашу земљу наjкасниjе за три месеца, а да им затим следи модернизациjа у три фазе.

Зоран Ђорђевић (фото: Министарство одбране)

Oн jе рекао да jе набавка мигова jедна од данашњих тема разговора премиjер Србиjе Aлександра Вучића и министра одбране Русиjе Сергеjа Шоjгуа, а да ће се осим тога разговарати и о воjно- економскоj и воjно- образовноj сарадњи.
Србиjа, како jе рекао, на набавку мигова 29 чека већ 25 година, да jе било разних обећања али да jе ова влада успела да их набави. Са постоjећа четири мига и набавком jош шест наша земља ће, како каже, имати наjмодерниjу ескадрилу у региону.
"Србиjа ће са тих десет мигова 29 постати респектабилни фактор када jе одбрана у питању. Oбезбедићемо чување нашег неба на наjбољи начин, зарад безбедности наших грађана", рекао jе Ђорђевић новинарима у Mоскви.
Oн jе додао да у овом тренутку не постоjи ниjедна земља коjа jе пандан Србиjи, те да jе наша земља у врху када jе ваздухопловство у питању, jер су то наjмодерниjи авионе коjи постоjе у региону.
Шест мигова коjи стижу из Русиjе, поjаснио jе он, биће модертнизовано у три фазе, прва се завршава 2017. године, друга и трећа 2018. и 2019. године, те да ће након тога мигови бити у употреби jош 14 година.
Упитан да упореди мигове 21 и 29, министар одбране jе рекао да jе то тешко упоредити и да би то било исто као када би се организовала рели трка у коjоj се ауто средње класе такмичи са аутомобилом врхунске класе.
"Наш миг 29 jе врхунске класе и тешко може да се пореди са било коjим мигом 21", нагласио jе Ђорђевић.
Kако каже Србиjа мигове набавља сопственим средствима, али по повољним условима. "Набавка ће коштати много мање него да су куповани нови мигови или да су на тржишту набављени па ремонтовани", закључио jе он.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА