Најновије

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Српска напредна странка нешто озбиљно крије! (ВИДЕО)

Председник Двери се новинарима данас обратио речима, како се министарка Брнабић мучила да објасни 27 тачака дневног реда, које су предвиђене за ову ванредно заказану седницу у којој ће свих 27 тачака бити убачене у јединствени претрес, а то значи у једну једину тачку дневног реда.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

„Добили смо обавештење за ову седницу мање од 24 сата пре него што седница почиње. На сваки начин смо онемогућени да предајемо амандмане и да се на озбиљан начин припремимо за овако важне тачке дневног реда“ – рекао је Обрадовић на конференцији за медије у Скупштини Србије.

„Ја сам овлашћени представник посланичке групе Двери, имам највише времена да говорим по тој једној тачки дневног реда, а то је 20 минута. За 27 тачака дневног реда, које су спаковане у једну, ја ћу имати мање од једне минуте за сваку тачку. А замислите само, посланичка група Двери има нешто више од осам минута, што је око 20 секунди за сваку тачку дневног реда. То вам је парламентарна демократија у схватању Српске напредне странке и свако ко је мислио да СНС не може да превазиђе себе, грдно се вара. Српска напредна странка увек може да превазиђе себе, да још више нападне парламент и парламентарну демократију“ – додао је још председник Двери.

Бошко Обрадовић је истакао да је напредњак Александар Мартиновић изјавио, да је спајање 27 тачака у једну, предложио, зато што су наведени предлози закона и других аката међусобно условљени и да су решења у њима међусобно повезана.

„Да видимо да ли је то тачно и да ли су међусобно условљени. На пример, предлог закона о измени Закона и медијским сервисима, са на пример предлогом Закона о акцизама. Какве везе има царински закон са избором гувернера  или измена Закона о судовима? Дакле, никаквих овде заједничких тачака дневног реда нема,  нити међусобне условљености, већ искључиво жеља СНС-а да се смањи време за расправу, да се угуши глас опозиције, да се обесмисли рад Народне скупштине. А све у циљу онога, што је министарка данас и признала, усклађивања Закона Србије са наметнутим стандардима ЕУ, по сваку цену. Ово је само наставак нашег законодавног срљања у ЕУ, по сваку цену. Држава Србија се даље задужује, укида царине на увоз стране робе и тиме убија домаћег произвођача. Држава подиже акцизе и додаје нове намете грађанима Србије. О томе наравно министарка ништа није говорила“ – истакао је председник Двери, Бошко Обрадовић.

Он је на крају закључио да је ово само доказ да Српска напредна странка нешто озбиљно крије, јер онај ко нема шта да крије не би ставио 27 тачака дневног реда у једну и додао да су Двери показале да су спремне, да могу да се спреме за скупштинску расправу и за мање од 24 сата и предају амандмане, и да ће у том смислу показати да су Двери спремне и против најгорег сценарија који спрема СНС. За колико је Александар Вучић задужио Србију у последња два месеца сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА