Најновије

БЕЗ ОВОГА НЕЋЕМО ИМАТИ ЗДРАВЕ ТЕМЕЉЕ: Ево шта Миро Ковач каже да је кључно за српско-хрватске односе!

Бивши министар спољних послова Миро Ковач сматра да је за здраве односе Хрватске и Србије кључно решење проблем ратног наслеђа - питање несталих, надлежности за суђења за ратне злочине, одштете жртвама рата и заштите хрватске мањине.

Миро Ковач (Фото: Јутјуб)

- Без тога неће бити правог пробоја у сарадњи између Хрватске и Србије, нећемо имати здраве темеље за здраве односе - каже Ковач.
Ипак, додао је, односи двеју држава на пуно подручја ипак се развијају у добром смеру - господарски односи, односи на подручју туризма, а контакти између хрватског друштва и друштва у Србији су интензивнији него прије 10, 15 или 20 година.
Према речима Ковача, Хрватска има две платформе за решавање проблема са Србијом, билатерални оквир и европски преговарачки процес у који су многа отворена питања уградјена за прошле, Орешковићеве владе.
- Прави се напредак у хрватско-српских односима очито може постићи само испуњавањем критерија у преговарачком процесу Србије с ЕУ. Ми стога морамо инсистирати на испуњавању критеријума - каже Ковач за Хину.
Иначе, двојица хрватских министара спољних послова Давор Иво Штир и Ковац оценили су у разговору за Хину да су дипломатске активности званичног Загреба у овој години успешно усмерене на односе са суседним државама и стабилно европског југоистока. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА