Најновије

ВУЧИЋ ТВРДИ: Никад више 1995. и 1999!

- Хоћете ли да дочекамо било шта неспремни као што смо раније били? - упитао је Вучић.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Премијер Србије Александар Вучић оценио је у четвртак у разговору за РТС да ће Србија после набавке авиона из Русије имати најјаче војно ваздухопловство у региону.
Говорио је о борбеним авионима МиГ-29 које је Србија добила од Русије и истакао да ће Србија имати десет "страховито моћних авиона" и да ће моћи да заштити своје границе.
Навео је да је његов посао да се побрине, заједно са председником Србије, за сигурност земље. Вучић је рекао и да не одустаје од војне неутралности и истакао да није од оних који једно причају у Москви, а друго у Вашингтону. - То је наша политика и тако се прави јака Србија - поручио је Вучић. Вучић је рекао да ће Србија платити само ракете за авионе. - Ми смо ово добили бесплатно, али плаћамо ракете које ми желимо да имамо, ракете ваздух-ваздух и ракете ваздух-земља - поручио је премијер Србије. - Ми бирамо колико ћемо за МиГ-ове дати пара у складу са ракетама које желимо. До сада смо изабрали 32 ракете. То је оно што ми плаћамо - рекао је Вучић. Вучић је рекао да се више никад неће поновити "Бљесак" и "Олуја". Додао је да српски народ "неће доживети судбину какву је доживљавао 1995. и 1999. године" и да су много научили из својих грешака. Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА