Састојци за кору:
300 гр брашна
250 гр шећера
1 прашак за пециво
прстохват соде бикарбоне
3 кашике џема од кајсија
100 гр млевених ораха
300 мл киселе воде
4 кашике какаоа
Крем:
1л воде
3 пудинга од ваниле или чоколаде ( читајте где пише посно )
1 кашика брашна
100 гр посне чоколаде за кување
200 гр посног маргарина
3 кашике шећера
50 гр шећера у праху
300 гр посног шлага, шлаг крема од чоколаде или ваниле
кисела вода за мућење шлага.
Припрема:
Загрејати рерну на 200 степени.
Помешати све састојке за кору и добро умутити. Није битан редослед, само сипајте.
Обавезно у велики плех од рерне ставите папир за печење па тек онда улијте смесу за коре.
Пеците између 20 и 25 минута.
Кора ће бити лепљива и можда ће деловати непечено али је печена, пипните је, нећете се опећи.
Ако је препечете ивице ће бити тврде, па ако вам се то деци одсеците их, али ће онда торта бити мања.
За фил помешајте шећер, пудинг, брашно и 200 мл воде и умутите.
Остатак ставите да проври.
Кад проври закувајте и мешајте док се не згусне, а затим додајте чоколаду, мешајте док се не отопи па оставите да се хлади.
Када је фил млак ставите у фрижидер да се додатно охлади и више стегне.
Умутити маргарин собне температуре са шећером у праху па им додати охлађен пудинг и умутити.
Умутити и шлаг са хладном киселом водом. Ставити 150 мл киселе воде па ако је прегусто док мутите полако додавајте више.
Бисквит пресеците на три уске траке једнаке ширине. Сечете по широј страни.
Филовање: кора 1, фил од чоколаде, шлаг, кора 2, фил од чоколаде, шлаг, кора 3 и остатак од фила и шлага.
Добро охладити па слућити.
За лакше филовање торту моћете слагати у уски калуп, држати у замрзивачу неколико сати па онда окренути.
Оставити сат вемена на собној температури да отпусти па служити.
Извор: domacirecepti.net