Путер замените воћним пиреима
Ако печете колаче, уместо путера можете употребити воћни пире и то најбоље од воћа са густом конзистенцијом - банана, крушака, ананаса... Имајте на уму да треба да смањите количину шећера према рецепту, због оног који ћете у колач унети воћем. Што се тиче односа количине путера и воћа, размера треба да буде 2 према 1, односно уместо 100 гр путера рачунајте на 50 гр воћа.
Избаците млеко из рецепата
Уместо крављег млека кориситите млеко другог порекла - сојино, кокосово, бадемово млеко. Чак и када припремате посластице за оне који нису вегани, слободно се одлучите за овај трик, добићете другачији укус који ће се многима свидети. Ако вам је млеко предвиђено у рецепту за слано јело, водите рачуна да употребите незаслађену замену.
Варијације уместо павлаке и шлага
Ако је по рецепту за неку посластицу потребна слатка павлака, замените је кокосовим млеком или пасираним авокадом. За пуни укус мућеног шлага, пробајте пире од индијског ораха - добро га исперите па га умутите у блендеру додајући сок од јабуке. На крају, зачините са трунком соли и екстрактом од ваниле.
Извор: lovesensa.rs