Најновије

Хаг незадовољан извештајем владе Србије, данас јавно рочиште радикалима

Претресно веће Хашког трибунала за данас је заказало јавну расправу о несарадњи Србије, односно неиспуњавању налога за хапшење троје радикала Вјерице Радете, Петра Јојића и Јова Остојића издатог у јануару 2015. године.
Хаг (Фото: Википедија)

Хаг (Фото: Википедија)

На примедбе ће у име Владе одговарати координатор правног тима Србије у Хагу Саша Обрадовић. Рочиште је заказано за 9.30 сати. За разлику од претходна два рочиста данашње ће бити јавно, а моћи ће да се прати и преко сајта Трибунала, са одложеним преносом од пола сата. Трибунал се одлучио за расправу незадовољан првим извештајем који је Влада послала пре недељу дана и навела да није поступила по налогу пошто још чека одговор председника Трибунала на писмо које му је упутила у децембру 2015. предлажући да се случај уступи домаћем правосуђу. Веће, међутим, сматра „да дописивање са председником Трибунала не суспендује међународне обавезе Србије и не ослобађа је дужности извршавања налога“. Радикали, који су оптужени за непоштовање суда због застрашивања, подмићивања и утицаја на сведоке у предмету Војислава Шешеља, сматрају да нема правног основа јер се Србија обавезала само да изручује своје држављане оптужене за ратне злочине.
Прочитајте још:ВЕЉА ИЛИЋ : Вучић је добар премијер, треба га подржатиМРЗЕЋЕ ГА У ЗАГРЕБУ: Курц твитује на ћирилици, ево шта је написао!ШЕШЕЉ: Трамп је јасно осудио бомбардовање Србије, надам се да ће моја подршка пресудити
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА