Најновије

Лавров: Војске САД и Русије треба да сарађују

МИНХЕН - Америчке коалиционе снаге и руска војска треба да сарађују на терену у постизању прекида ватре у Сирији како би он ступио на снагу за недељу дана, оценио је данас у Минхену шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

"Да би све успело неопходна је сарадња војника на терену, било да је у питању хуманитарна помоћ или све повезано с применом прекида ватре", рекао је Лаврор, јавила је руска агенција Риа Новости.Лавров је рекао да је од почетка руске ваздушне интервенције у Сирији, 30. септембра 2015. године, Русија предлагала војне контаке с међународном коалицијом коју предводе САД. "На жалост, САД су избегавале да сарађују у војој области... Верујем да су сада схватили да војна сарадња не може да се заобиђе ако желимо решење сиријске кризе", додао је руски министар. Дипломате светских сила договорили су се на састанку у Минхену да даље раде на привременом "прекиду непријатељстава" у Сирији, без конкретних резултата како да се обезбеди дугорочни мир у тој земљи. Договор на маргинама безбедносне конференције о Сирији део је компромиса САД, које су желеле хитан прекид ватре, и Русије, која је предложила да примирје ступи на снагу до 1. марта.
Прочитајте још:Руска армија увежбавала одбијање масовних ракетних и авио-удара по КримуАСАД ПОРУЧИО ТУРЦИМА И САУДУ: Супротставићемо вам се!
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА