Најновије

ПРОТЕСТНО ПИСМО ХАГУ: "Србија не дозвољава да њом ико брише патос"

БEOГРAД - Mинистар правде Никола Селаковић наjавио jе данас да ће у току преподнева Србиjа послати Хашком трибуналу протестну ноту, поручуjући да Србиjа поштуjе своjе обавезе, али да не дозвољава да њом ико "брише патос".
Никола Селаковић (Фото: Википедија)

Никола Селаковић (Фото: Википедија)

"Бићете упознати са детаљним садржаjем тог писма оног тренутка када буде послато. Председник Владе Србиjе Aлександар Вучић jе jуче jасно и прецизно рекао и свакако да ће то бити саставни део тог писма", рекао jе Селаковић за РTС. Oн jе истакао да jе суштина целе ситуациjе да Хашки трибунал у тренутку смрти 10. особе против коjе се води поступак фокус ставља на случаj прогона лица коjа се сумњиче да су вршила утицаj на сведоке. "Случаj Воjислава Шешеља се толико дуго води, нема првостепене пресуде, не говоримо о правоснажноj, имате промене судиjа, различите ствари и сада jе одједном наjвећи проблем троjе људи коjи се сумњиче на недозвољени утицаj на сведоке, а ниjе проблем што jе човек умро иако смо указивали на његово стање", рекао jе Селаковић. Упитан да ли jе било разговора са Хашким трибуналом на ту тему, министар правде jе рекао да их jош увек ниjе било и да види се смрт генерала Здравка Tолимира третира као и свака друга смрт. "Човек се jош ниjе охладио, а имате потпуно jедан ригидан став о томе. Mогао jе jош да живи, то се ниподаштава", навео jе Селаковић. Mинистар правде jе поручио да Србиjа има обавезе према своjим законима, али да jе главна њена обавеза да води бригу о своjим националним интересима и да не дозволи да се према нашим органима или било ком грађанину неко опходи на неумесан и недостоjан начин. Селаковић истиче да Србиjа поштуjе сарадњу са Хашким трибуналом, коjа jе сада вишедецениjска, и наше обавезе, али да ће инсистирати на томе да се према њоj не опходни нико као према пасторчету, већ као према сувереноj држави и да ће тражити третман према своjим грађанима. "У наше затворе долази низ међународних хумантираних организациjа коjе су у ситуациjи да нам скрећу пажњу када третман затвореника ниjе адекватан. Зашто би се статус наших грађана разликовао од обичних грађана коjи су извршили друга дела", ракао jе Селаковић.
Прочитајте још:ВУЧИЋ ОДБРУСИО ХАГУ: Какви радикали, има да одговарате за смрт генерала Толимира!СПС ИЗБОРЕ ДОЧЕКУЈЕ У ХАОСУ: Славица и Бранко ударају на Ивицу и Ацу!ЛУКЈАНОВ: У Србији популарност Русије расте са разочарењем у ЕУ
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА