Најновије

НЕБО ЈЕ ГРАНИЦА! По први пут замрзли мозак и одмрзли га без оштећења!

У свету научне фантастике често смо могли да видимо како ће људи уз помоћ крионике продужити свој живот или преживети далека путовања кроз свемир.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Научници сада тврде како су по први пут успели да замрзну и одмрзну мозак зеца у готово савршеном стању. Стручњаци из групе 21ст Центурy Медицине користили су нову технику која је кардиоваскуларни систем у мозгу зеца испунила хемикалијама које омогућују да се охлади на -135 Ц. Мозак су прво натопили глутаралдехидом који се иначе користи као конзерванс, а потом су у њега додали криозаштитну течност. Током тог процеса ћелијске мембране, синапсе и унутарћелијске структуре су остале нетакнуте након што су уклонили хемикалију и загрејали мозак. - Мозак смо могли да анализирамо под електронским микроскопом и видели смо да су све везе биле нетакнуте - рекао је Мајкл Церуло из Фондације Brain Preservationza Newsweek. Научницима који су радили на овом истраживању фондација је доделила награду од 26.735 долара. Неуронаучник Кенет Хејворт рекао је како сваки неурон и синапса изгледају савршено очувани, што је велик напредак у односу на уобичајене методе у којима је код људског мозга долазило до дехидрације и распада веза. Следећи корак научника који раде на овом подручју биће замрзнути и очувати мозак великих сисара, а 21ЦМ је већ предао мозак свиње на проучавање. Ово би истраживање могло да има огроман утицај на будућност крионике и изгледе да ћемо некад у будућности моћи да вратимо људе у живот. Међутим, нова техника омогућиће неуронаучницима и да анализирају мозак у никад више детаља, пише Гизмодо.  
Прочитајте још:НАСА КРИЈЕ ПОСТОЈАЊЕ ВАНЗЕМАЉАЦА? Снимљен 70 метара дугачак НЛО како лети близу Земље (ВИДЕО)АНЂЕО ЈОЈ ЈЕ РЕКАО „ДОЂИ К МЕНИ“: Слепа девојчица коју је отац одбацио прогледала под Острогом!
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА