Најновије

ЧУДО ИЗ РУСИЈЕ: Не овај авион не лети уназад, крила су му окренута наопако!

Руски приватни пројектни биро КБ-САТ развио је композитни једномоторац СР-10, с напред закренутим крилима. Та карактеристика омогућује летелици да буде компактнија, побољшава стабилност при нижим брзинама, као и перформансе при узлетању и слетању.
(Фото: Јутјуб)

(Фото: Јутјуб)

Изгледа како је дозвучни СР-10 доста прикладан за учење основа лета на млазњацима. Пробни летови прототипа обављају се у Орешкову у регији Калуга. Судећи по видео снимку, летови су успешни. Крила закошена према напред поправљају покретљивост авиона, због чега би, уз тренажне задатке, СР-10 могао да послужи и за акробатске и спортске намене. www.youtube.com/watch Неки корисници друштвених медија изразили су своје одушевљење овим пројектом, тврдећи да је јако импресиван те да би био права бомба ако би ушао у редовну производњу. - Стварно је импресиван. Због ниске цене пројекат би био хит - написао је Дмитрј Фт- Телњашке. www.youtube.com/watch - Изненадио ме је број аларма, иако је то можда и добро за почетни тренинг. Потисак делује ОК. Све у свему, ради се о доброј птици - коментарисао је корисник narkom_cccp на друштвеним мрежама.
Прочитајте још:ПОДРШКА БАШАРУ: Устаници и Курди растерали терористе из Тел Рифата (ВИДЕО)Путин наредио: Руска звер хитно ка Сирији!КУРДИ ОДБИЛИ ТУРСКИ УЛТИМАТУМ: Ако нас нападнете, цео сиријски народ ће кренути на вас!
Извор: Дневни аваз  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА