Најновије

Дамаск почео да концентрише снаге за почетак „операције Алеп”

Oд како Асадова армија затвара обруч око Алепа, највећег града у земљи, Ал Каида (Џебхат ан-Нусра), Слободна сиријска армија и Џебхат аш-Шамија све жешће гранатирају његове делове под контролом владе: Ас-Сулејманију, Ал-Мидан, Нови Алеп, Стари Алеп, Мукамбо, Ал-Халидију и Ал-Азизију.
Сиријска војска (Фото: САНА)

Сиријска војска (Фото: САНА)

Зато је војни врх у Дамаску одлучио да „дода гас”. Део јединица које су учествовале у успешним операцијама северно од Алепа, сада је пребациоу централни део истоимене провинције – да се спреме за велику офанзивну акцију „чишћења” од терориста Лајрамуна, дела града северозападно од Ал-Халидије. Лајрамун „мора пасти” да би владине снаге могле да опколе џихадисте који држе важна насеља Хрејтан, Хајан и Анадан. Јер, кад она буду ослобођње – онда ће пораз или капитулација џихадиста у самом Алепу бити питање дана или недеља. Преузимање контроле над аутомагистралом Алепо-Азаз (на граници са Турском) и над Тел-Рифатом отворило је простор за почетак „операције Алеп”. Овај град је претежно антиџихадистички и лојалан влади у Дамаску. Против Асада су само квартови Сахур, Кафр Хамра и Ханано. Сада се показује да ће терористичке формације и њихови страни покровитељи и финансијери скупо платити то што нису били у стању да заузму Алеп. Наредних недеља се у њему и поводом њега може преокренути цео даљи ток сиријског рата.
Прочитајте још:ПОДРШКА БАШАРУ: Устаници и Курди растерали терористе из Тел Рифата (ВИДЕО)Путин наредио: Руска звер хитно ка Сирији!ТУРСКА У ПАТ ПОЗИЦИЈИ: Ако Русија и Иран повуку следећи потез следи апсолутни рат!
Извор:fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА