Најновије

Русија ће у Савету безбедности УН покренути питање турских гранатирања сиријских Курда

Москва је објавила да ће у Савету безбедности УН покренути питање турског гранатирања курдских снага на територији Сирије.
Савет безбедности УН (Фото: un.org)

Савет безбедности УН (Фото: un.org)

Учиниће то под тачком дневног реда „остала питања”. Москва ће истовремено поново инсистирати на учешћу сиријских Курда у женевским преговорима који треба да буду настављени 25. фебруара. У међувремену је Анкара оптужила Русију да је њена авијација у Сирији гађала болницу у граду Идлибу, у истоименој сиријској провинцији. Још је то назвала „ратним злочином”. Турско Министарство спољних послова притом је упозорило Русију да ће настављање њених ваздушних удара у Сирији „неизбежно имати озбиљне последице”. За бомбардовање исте болнице, којом су управљали Лекари без граница, Русију је оптужио и труски председник владе Ахмет Давутоглу. Али је и он стао на неочекивану „кору од банане”. Лекари без граница су за удар по тој болници оптужили „снаге лојалне сиријском председнику Башару Асаду”. Амбасадор Сирије у Москви, Ријад Хадад, за тај напад је оптужио – америчку авијацију.
Прочитајте још:ПОДРШКА БАШАРУ: Устаници и Курди растерали терористе из Тел Рифата (ВИДЕО)Путин наредио: Руска звер хитно ка Сирији!ТУРСКА У ПАТ ПОЗИЦИЈИ: Ако Русија и Иран повуку следећи потез следи апсолутни рат!
Извор:fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА