Најновије

"Запад нема право да дели лекције, није спречио крвави конфликт у Сирији"

Немачке новине оцењују да демонизација Русије не помаже решавању глобалне кризе и да су критике на рачун Русије прешле рационалну границу и довеле до апсурдних оптужби.
Борба за превласт у ЕУ (Фото: pixabay)

Борба за превласт у ЕУ (Фото: pixabay)

Новинар Јакоб Аугштајн наводи за "Шпигел" да Европа оптужује Русију за све што на Континенту не иде како треба. Дошло се до тога да је један немачки новинар оптужио руске специјалне службе да су одговорне што "многи становници Немачке немају поверења у своје медије"! Запад је изгубио право да држи лекције јер није спречио крвави конфликт у Сирији и годинама је са стране проматрао тај покољ, наводи Аугштајн. Према његовој оцени, антируска реторика служи да би се оправдало нагомилавање наоружања у Источној Европи.

Између Русије и Запада влада дубоко неповерење

Обраћање премијера Русије Дмитрија Медведева на Минхенској конференцији о безбедности изазвало је дискусију у немачким медијима. Многи медији коментаришу упозорење руског премијера на ризик од избијања новог хладног рата и апелују на обнављање сарадње са Москвом. Новинар "Тагесшигела" Ингрид Милер оцењује да између Русије и Запада влада дубоко неповерење, али да је Западу Москва потребна ради решавања сиријске кризе. Према оцени листа "Франкфуртер рундшау", ни упозорења на нови хладни рат, ни покушаји Запада да демонизује Русију не помажу у решавању глобалне кризе.

Време је за дијалог

Лист предлаже да се Запад врати дијалогу са Москвом и узме у обзир и њене интересе. У тексту се подсећа да је управо Русија помогла да се са Ираном потпише споразум о нуклеарном програму. Лист не позива Запад да потпуно одустане од критике на рачун Москве, али признаје да по питању Украјине и Сирије Москва није одговорна за све догађаје који се погрешно развијају, иако тако тврде многи на Западу.
Прочитајте још:ТРАГЕДИЈА У РУСИЈИ: У експлозији гаса седморо мртвих (ВИДЕО)Асад: Сирија не преговара са терористима
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА