Најновије

Британски генерал: Пређимо на руску и Асадову страну!

Британски генерал Ричард Данат сматра да се Велика Британија у Сирији бори на погрешној страни и оцењује да Руси воде успешну операцију, у сарадњи са Асадовим снагама.
Бртанија и Русија... (Фото: translatorsdb.ru)

Бртанија и Русија... (Фото: translatorsdb.ru)

 "Ми смо на губитничкој страни"

"Руске Вазушно-свемирске снаге успешно дејствују, а Велика Британија сарађује са губитницима" - истиче Данат, начелник Главног штаба британских оружаних снага у периоду 2006. - 2009. године, а преносе британски медији. Према неговој оцени, акције руских и Асадових снага, и у ваздуху и на земљи, добро су усаглашене. - Наш проблем је у томе што сарађујемо са губитницима. Хајде да и ми сарађујемо са Асадом. Можемо једноставно да кажемо да је: "Непријатељ мог непријатеља - мој пријатељ" - поручује британски генерал. Данат сматра да је само војним путем могуће да се победи Исламска државу и да је, уз дипломатски и политички процес, потребна и војска. Британски генерал објашњава да ваздушни напади нису могли да зауставе напредовање терористичких банди, преносе медију у Великој Британији. - Морамо да размислимо о ономе о чему раније нисмо мислили - на могућност копнене операције у Ираку и Сирији. Ја не спадам у фанатике који кажу: "Шаљите војску и нека вас губици не брину". Али, имамо бескомпромисни рат и мањак дипломатских и политичких одлука и не можемо више да одбацујемо могућност копнене операције - наглашава генерал Ричард Данат, а преносе британски портали.
Прочитајте још:Сиријска опозиција признала: Руси нам помажу у борби против Исламске државеНАТО авиони избацују војни отпад у Јадранско море стварајући покретни арсенал смрти!
Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА