Најновије

Обама: Руска војска је „друга по снази у свету“

Председник САД Барак Обама назвао је руску војску „другом по снази у свету“, изјавивши да сиријска опозиција не може да јој се супростави.
Барак Обама (Фото: Јутујб)

Барак Обама (Фото: Јутујб)

Након почетка операције руских Ваздушно-космичких снага у Сирији из западних земаља свакодневно стижу оптужбе, без доказа, на рачун Русије да се напади изводе, не по милитантима ИД, већ по умереној опозицији и цивилним објектима. Руска страна је више пута ова саопштења негирала, изјавивши да су циљеви војне авијације у Сирији искључиво терористичке групе, а не цивилна инфраструктура. „Ако Русија настави неселективно бомбардовање које смо видели, мислим да се може рећи да нећемо видети било какве успехе опозиције. Да, Русија има највећу војску. Очигледно да гомила побуњеника у Сирији не може да се носи са оружјем друге по снази војске у свету“, изјавио је Барак Обама на прес-конференцији у Калифорнији. „Међутим то неће решити проблем стабилизације Сирије. Једини начин да се до тога дође је да се обезбеди у било којем облику политичка трансформација“, додао је амерички председник.
Прочитајте још:Ако Путин не устукне – биће рата, не мора само у СиријиСи Ен Ен шокиран: Асадова армија пред војним аеродромом Табака до којег су Амери хтели први да стигну (ВИДЕО)Порошенко напао – Јацењук преживео (ВИДЕО)
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА