Најновије

ХРВАТИ ТВРДЕ: Тројица "Делија" палицама и пиштољем покушала да убију Хрвата у сред Вуковара!?

ВУКОВАР - Тројица навијача Црвене звезде претукла су палицама и пиштољем Хрвата Томислава Ш. (20) у Вуковару у недељу у четири сата ујутру, а државно тужилаштво ће их теретити за покушај убиства.
"Делије" напале у Вуковару? (Фото: Јутјуб)

"Делије" напале у Вуковару? (Фото: Јутјуб)

Како се наводи, тројица "Делија" од 29, 22 и 19 година пресрела су Томислава код Палате Срем, претукли га рукама, ногама, телескопским палицама и пиштољем и оставила га да лежи у крви. Када су нападачи побегли, он је устао и кренуо према путу, када се зауставио комби, а возач, за којег се такође сумња да је Србин, помогао је претученом младићу и одвезао га у болницу. - Све би то могло се подвести под хулигански напад да се догодило у неком другом граду и да је реч о особама исте националности. Али, кад се овакво нешто догоди у Вуковару и кад се испостави да је жртва хрватске, а нападачи српске националности, а наводно и припадници навијачке групе "Делије", тада случај поприма друге конотације - истиче се. Полиција је пронашла и ухапсила сву тројицу нападача, код којих су пронађени и палице и пиштољ. Државно тужилаштво Хрватске је овим поводом издало саопштење из којег се види да ће "Звездаше" теретити за покушај убиства. - Постоји основана сумња да су тројица осумњичених заједнички и према ранијем договору, како би се обрачунали с припадником друге навијачке групе, носећи металне шипке и пиштољ, пришла с леђа 20-огодишњаку, уверена да је то особа коју су чекали. Основано се сумња да су му, у циљу да га усмрте, задали више удараца металним палицама у пределу главе, а потом му је један од осумњичених прислонио пиштољ на слепоочницу па репетирао - стоји у саопштењу тужилаштва. Срђан Милаковић, заменик градоначелника из редова српске мањине, осудио је сваки облик насилничког понашања. - Чињеница је да су Срби у Вуковару фрустрирани због позиције у којој се налазе, што може да резултира и оваквим појавама. Према информацијама које имам, ова ситуација има и национални и навијачки карактер и очигледно се такви инциденти догађају у тој животној доби. Срећом, не и међу старијима - закључио је Милаковић.
Прочитајте још:КУКЊАВА У ЗАГРЕБУ: Војвода Ђујић „испратио“ Хрвате из Арене (ФОТО)НОВА ЖЕСТОКА ХРВАТСКА ПРОВОКАЦИЈА: Усташку капу упоредили са – српском шајкачом
Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА