Најновије

СКАНДАЛ У ЧЕШКОЈ: Погледајте какве су плакате демонстранти спремили министру који је признао Косово! (ФОТО)

ПРАГ - На протесту одржаном у престоници Чешке против признања независности јужне српске покрајине, поједини присутни демонстранти су упутили увреде минустру инистраних послова Карелу Шварценбергу који је 2008. године инсистирао да се призна независност Косова. Плакати у Чешкој, на којој се тадашњи министар налази са Хашимом Тачијем, исписани су поруком "Шварценберг је курва".
Погрдни плакат за министра који је инсистирао на независности Косова (Фото: Фејсбук)

Погрдни плакат за министра који је инсистирао на независности Косова (Фото: Фејсбук)

Транспаретни нису били донети од стране организатора, али су скренули велику пажњу чешких медија који су ово окарактерисали као скандал. Окупљени на централном тргу у Прагу су носили српске заставе и транспаренте са порукама Косово је Српско док је протест завршен без других иницидената. На самом скупу говорили су чешки посланик Јарослав Фолдина, режисер Влацлав Дворжак, а скуп је отворен писмом подршке председника СРС Војислава Шешеља, о чему више можете да прочитате ОВДЕ.
Прочитајте још:Стотине Пољака протестовало против независног Косова испред конзулата САД (ВИДЕО)Шесторица малолетних миграната у школској кухињи силовала ученицу
Извор: Правда/Рarlamentnilisty.cz

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА