Најновије

БУРЕ БАРУТА: Албански политичар тврди да је почело стварање "Велике Албаније"!

Челник листе за "Природну Албанију" Кочо Данај изјавио је да је протестима у Приштини почело национално уједињавање Албанаца.
Кочо Канај (Фото: Јутјуб)

Кочо Канај (Фото: Јутјуб)

Он је за подгорички дневник "Дан" рекао да су учесници протеста у Приштини поручили албанским политичарима који припадају опозицији и власти у Приштини, Тирани и Скопљу да желе национално уједињење. "Желим да се реализује правни акт скупштине у Валони 1912. године. Желимо да испунимо обећање славне УЧК (ОВК) и њеног легендарног команданта Адема Јашарија о националном уједињењу. Тако су десетине хиљада Албанаца из Приштине почеле свој марш у природним границама Албаније“, изјавио је Данај. У Приштини је обележено осам година од једнострано проглашене независности Косова и исказан протест против политике режима, док је црногорски премијер Мило Ђуковановић упутио комшијама честитке. На протесту није било косовских застава већ само албанских, а уочи митинга Данај је послао властима Црне Горе, Србије, Грчке и Македоније писмо у којем тражи дио територија тих земаља раду уједињавања Албанаца.
Прочитајте још:АЛБАНЦИ ПЕВАЈУ, А МИ ПЛАЧЕМО: Језиве исповести Срба које терају из кућа у Гњилану, Ораховцу и ГораждевцуШИПТАРИ СЕ ОПЕТ ГУШЕ: Сузавац у „парламенту Косова“
Извор: mondo.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА