Најновије

ХАОС У ЕУ: Мађарска укида санкције наспрам Русије!?

БУДИМПЕШТА - Мађарски премијер, Виктор Орбан, изјавио је да је принцип аутоматског продужавања санкција Русији ствар коју је прегазило време и истакао да је сарадња Русије и ЕУ од огромне важности.
Орбан (Фото: ЈуТјуб)

Орбан (Фото: ЈуТјуб)

Орбан је ово изјавио пред своју званичну посету Москви и најавио да ће Мађарска размотрити питање санкција Русији и могућности укидања истих. Информацију је објавио амерички Блумберг, а преноси је руска новинска агенција РИА Новости. Раздор између чланица ЕУ је највећи резултат санкција, оцењују многи аналитичари, јер је дошло до усијавања већ тешке економске кризе која је погодила Европу. Највише су погођене Француска и Италија, али цео низ земаља осећа веома тешке последице санкција, а све је јачи глас политичара који осуђује "слепо руковођење Брисела према директивама Вашингтона". Земља која је такође снажно погођена санкцијама је Немачка, а то се огледа у томе што немачки привредници врше све већи притисак на власти Немачке и захтевају стабилизацију односа са Русијом. Слабост ЕУ чланица се огледа и у томе што још увек није постигнут оквир за решавање проблема избегличког таласа, а укупна политичка ситуација у Европској Унији се најбоље може описати речју "хаос".
Прочитајте још:СКОТ ПРОГОВОРИО: Споразум са НАТО је „најнормалнија ствар“БУМ: Погледајте како је одлетео у ваздух аутобус са турским војницима (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА