Најновије

ШИПТАРИ СЕ ОПЕТ ГУШЕ: Сузавац у "парламенту Косова"

ПРИШTИНA - Седница косовске скупштине и данас jе, као и претходних шест месеци, прекинута због сузавца, неки су се посланици заштитили и гас маскама, али су пред прекид успели да изгласаjу резолуциjу коjом су осудили одлуку суда у Нишу коjом jе осам припадника OВK осуђено на по 15 година затвора.
Фина атмосфера (Фото: ЈуТјуб)

Фина атмосфера (Фото: ЈуТјуб)

Након прекида седнице посланици су напустили салу, а сузавац jе и овог пута унет у скупштину упркос jаким мерама обедбеђења, коjе jе претресало све посланике, али и новинарске екипе. На самом поцетку седнице посланицима се обратио председник Самоопределења Висак Имери, коjи jе рекао да власт у Приштини нема легалитет, те да 200.000 потписа грађана у петициjи за ванредне изборе доказуjу да власт треба да поднесе оставку. На дневном реду седнице, иначе, углавном су тачке коjе се односе на процес визне либерализациjе Kосова са EУ, а опозициjа jе раниjе наjавила блокаду рада парламента, коjу успешно спроводи већ шест месеси. Присталице опозициjе су се окупиле испред скупштине око 10 сати, противећи се одржавању седнице и понављаjући захтеве коjи се односе на расписивање избора и поништавање споразума о Заjеднице српских општина и демаркациjи граничне линиjе са Црном Гором. У међувремену, након прекида рада, како jавља репортер Танјуга, присталице Самоопредлења, њих око две стотине, окупиле су се испред зграде скупштине. Tакође, jедан демонстрант jе ухапшен jер jе бацио бакљу у правцу припадника полициjе. Раниjе су поjедини медиjи пренели да су активисти владаjуће коалициjе испред скупштине jаjима гађали посланика Самоопредељења Aљбина Kуртиjа.
Прочитајте још:СКОТ ПРОГОВОРИО: Споразум са НАТО је „најнормалнија ствар“КОНВЕРТИТ ИЛИ НЕШТО САСВИМ ПЕТО: Борко Стефановић иступа против НАТО алијансе
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА