Најновије

СТИГЛА НОВА ПРОВОКАЦИЈА ИЗ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА: Пресуде Караџићу и Шешељу у јеку кампање

Још један шамар стиже нам из Хага! Судско веће Хашког трибунала објавило је јуче да ће пресуду у случају против Радована Караџића изрећи 24. марта, у самом јеку изборне кампање и само седам дана пре заказаног изрицања пресуде лидеру радикала Војиславу Шешељу!
Караџић и Шешељ (Фото: Јутјуб/ СРС)

Караџић и Шешељ (Фото: Јутјуб/ СРС)

Како се наводи у одлуци судског већа, пресуда Караџићу, који се терети за геноцид, убиства, кажњавања, депортацију и остале нехумане акте почињене према муслиманима, Хрватима и осталом несрпском становништву у Босни и Херцеговини током рата у бившој југословенској републици, биће изречена тачно у 14 часова. А одлука Хага да након пуних осам година чекања баш сад Караџићу, који је ухапшен у јулу 2008. године, након вишегодишњег скривања под лажним идентитетом “доктора Дабића”, изрекне пресуду, према речима саговорника, и више је него злонамерна и донесена плански. Политички аналитичар Драгомир Анђелковић истиче да најављено изрицање пресуде Караџићу у самом јеку изборне кампање уопште није обична одлука суда, већ одлука којом се жели дестабилизовати ситуација у Србији и изазвати потпуни хаос. - Таквим стварима које Хашки трибунал ради, попут тражења да се Шешељ врати на изрицање пресуде, заказивања датума изрицања пресуде Караџићу и све то у самом јеку изборне кампање, Хашки трибунал радикализује стање у Србији! Повређују се неке старе недовољно зарасле ране, наменски се буде емоције и једноставно се овде покушава изазвати хаос. Циљ им је да се стање у Србији учини нестабилним и у друштво унесу велике тензије - каже Анђелковић. Он истиче и да се веома лако може прецизно утврдити да ли у овом случају сам Хаг или у сарадњи с још неким покушава да нам помрси конце. - Да ли то ради хашки лоби и неки регионални наши опоненти или иза свега тога стоје велике западне силе, не знам, али неко стоји и ово дефинитивно није само обичан судски процес. У овим околностима неопхоно је да се званични Београд обрати политичким структурама да оне интервенишу и смире ствари, а ако то не ураде, онда ће све бити јасно, знаће се ко стоји иза свега. Сада је највећи терет на Влади, доћи ће до ојачавања неких радикалних снага овде и биће доста тешко све то исконтролисати - објашњава Анђелковић.
Прочитајте још:Откривени најновији детаљи зашто је Чеда Јовановић ишао код Шиптара у Шилерову и ко му је то наредио?!Николић још не подиже рампу за НАТОЧепурин: Вучић ми је потврдио „војну неутралност“
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА