Најновије

ИШИНГЕР: Ово што Русија ради у Сирији легитимније је од деловања САД

Главни политички саветник Башара Асада – Бусејн Шабан – изјавио је да сиријска армија за главни циљ има затварње и утврђивање границе са Турском.
Волфганг Ишингер (Фото: РИА Новости)

Волфганг Ишингер (Фото: РИА Новости)

Након што су владине снаге преузеле контролу над великим територијама на северу провинција Латакија и Алепо, које се граниче са Турском, Шабан је нагласио: „Надамо се да ће се обе операције даље успешно развијати. Све док не успоставимо котролу над границом са Турском. То је неопходно да бисмо зауставили терористе. Турска их убацује у Сирију од самог почетка кризе“. Шабан је посебно указао да је армија његове земље прешла у офанзиву у доброј мери захваљујући подршци руске авијације. Индикативно је и да познати немачки дипломата Волфганг Ишингер, који руководи радом Минхенског безбедносног форума, оценио да је оно што у Сирији ради Русија - легитиније од деловања Американаца и коалиције коју они предводе.
Прочитајте још:А МИ? Ова исламска држава купује од Руса десет Сухоја 35!ПОЧИЊЕ: Кери дао зелено светло Саудијцима за напад на Сирију!УВОД У РАТ СА ТУРСКОМ: Русија се припрема за турску инвазију на Сирију
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА