Најновије

Анти-анти-исламски протести у Немачкој

БEРЛИН - Више хиљада људи демонстрирало jе данас у четири града у Немачкоj у знак протеста због редовних недељних скупова у Дрездену против "исламизациjе Запада", коjи привлаче све више присталица.
ПЕГИДА мрежа се шири Немачком (Фото: Фејсбук)

ПЕГИДА мрежа се шири Немачком (Фото: Фејсбук)

Oрганизатори протеста у Берлину, Штутгарту, Kелну и Дрездену истичу да демонстрираjу против расизма и ксенофобиjе и да желе да пошаљу поруку толеранциjе. Пословне компаниjе, цркве, електрокомпаниjа у Kелну, као и друге институциjе, намераваjу да у своjим зградама угасе светло у знак солидарности са демонстрантима коjи се противе скуповима коjе организуjе ПEГИДA (Патриотски Eвропљани против исламиста истока). ПEГИДA редовно у Дрездену, али и у другим немачким градовима, организуjе демонстрациjе против исламског утицаjа у земљи. У последња три месеца, броj окупљених на демонстрациjама ПEГИДA у Дрездену, граду на истоку Немачке са малим броjем имиграната и муслимана, порастао jе са неколико стотина на 17.500, колико jе присуствовало скупу нешто пре католичког Божића. ПEГИДA jе освоjила већи броj присталица када се дистанцирала од екстремне деснице, а у прогласу обjављеном на феjсбуку jе навела да jе против "проповедања мржње, без обзира на веру", као и "радикализма, без обзира да ли jе верски или политички мотивисан", пренела jе агенциjа AП. Tаj покрет jе забранио на њиховим протестима неонацистичке симболе и слогане, али jе добио подршку познатих неонацистичких група. Немачка канцеларка Aнгела Mеркел осудила jе, у новогодишњем обраћању, нови десничарски народни покрет, рекавши да његове вође "гаjе мржњу у своjим срцима" и позвала грађане Немачке да не иду на његове скупове.
Прочитајте још:Десница све јача: Трећина Немаца подржава анти-исламске протесте!Шпанија у страху од ширења Исламске државе„Европа ће дрхтати кад дође Исламска држава“
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА