Најновије

ПОЉСКИ ГЕНЕРАЛ ТРЕСЕ НАТО: Не вреди им још западног оружја!

Пољски генерал има несвакидашњи поглед и став у односу на то да је реч о генералу једне НАТО чланице, изразито антируске чланице.

Још више западног наоружања неће помоћи главнокомандујућем Оружаних снага Украјине да постигне успех у Кијеву, пошто Русија има моћан војни потенцијал. Ово је изјавио пензионисани пољски генерал-мајор Богуслав Пачек у интервјуу за радио РМФ ФМ.

Према његовим речима, Залужни је отворено признао да са нивоом обучености и образовања војника Оружаних снага Украјине какав је сада, као и са садашњим нивоом западних снабдевања и руских способности, сукоб не може да се заврши успешно за Кијев.

Пензионисани генерал је додао и да Украјинци сами неће моћи ефикасно да користе оружје које испоручују западне земље, јер немају потребно знање и обуку.

Пачек је напоменуо да у овом случају Кијеву може помоћи само директно распоређивање западних специјалиста у зони сукоба, али таква одлука води ка опасним последицама и слути на опасне реакције Москве.

Осим тога, главнокомандујући Оружаних снага Украјине направио је много грешака, посебно када је кренуо у офанзиву, пошто украјинска војска није могла да се носи са Оружаним снагама Русије, сматра експерт.

У међувремену, Дефенсе Оне је известио да војни званичници у Украјини купују муницију од компанија у Европи по ценама три пута већим од руских. На пример, за један пројектил калибра 152 мм Кијев плаћа три хиљаде долара, док Руска Федерација не троши више од хиљаду на њихову куповину.

Погледајте ОВДЕ борбе код Бахмута

Извор: Правда 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА