Најновије

Ево како је на данашњи дан Путин свима поделио лекције о Косову (ВИДЕО)

У обраћању на првом каналу руске државне телевизије, председник Русије Владимир Путин је на данашњи дан 2008. године рекао да је случај Косова “страховит преседан”, који “у суштини ломи читав систем међународних односа, стваран не деценијама, већ вековима”.
Путин и Космет (Илустрација: Правда)

Путин и Космет (Илустрација: Правда)

Ово није био једини пут да је лидер Русије исказао јасно своје мишљење о проглашењу независности Косова, па је тако и у једном интервјуу немачкој новинарки одбрусио: – Први део вашег питања тиче се Косова. Како ће Русија реаговати? Ја сам већ имао могућност да се изразим о том поводу, о том проблему. Још једном хоћу да подвучем. Ми сматрамо да подршка једностраног објављивања независности Косова јесте неморална и неправедна. Четрдесет година постоји фактички независна Република Северни Кипар, зашто је ви не признате? Како вас није стид уопште, европејце, с таквим двојним стандардима да приступате решењу истих питања у разним деловима света? – упитао је Путин, па наставио: - Нама све време говоре: “Косово је посебан случај”. Све је то лаж! Никаквог посебног случаја тамо нема и сви то знају, а заправо је ово етнички конфликт, преступи с обе стране, де факто независност пуна. Тако треба поставити јединствен принцип решења тих питања. У Шпанији људи неће да живе у оквирима једне државе. Хајде, подржите их тамо! 400 година Велика Британија не даје своју територију Северној Ирској, и шта? Зашто Ирску не подржавате? Међународно право не штити интересе малих држава. И наравно, ми ћемо поставити то питање у СБ ОУН. Осим о Косову, Владимир Путин је једном приликом говорио и о још једном немилом догађају, који је погодио Србију (тадашњу Југославију),и изразио став којим је стао у одбрану наше државе. Реч је о бомбардовању 1999. године, када, како је рекао, није могао да поверује својим очима. – Да би агресија личила на легално деловање, они су гурали резолуције међународних организација, а ако се то није дешавало, игнорисали су и Савет безбедности УН у целини. Тако је било и у Југославији 1999. године – поручио је лидер Русије.
Прочитајте још:НАТО фолира Русију да слање 5.000 војника на исток Европе не треба да доживљава као претњуНајвећи кошмар Турске могао би да постане јаваРАКЕТЕ, ПАДОБРАНЦИ, ПОДМОРНИЦА И Ми-28: Ово су најбољи руски војни снимци ове недеље (ВИДЕО)
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА