Најновије

НАТО фолира Русију да слање 5.000 војника на исток Европе не треба да доживљава као претњу

Председник Војног комитета НАТО, чешки генерал Петар Павел, изјавио је да шиење присуства снага НАТО у Источној Европи нема за циљ стварање војне претње Русији.
Петар Павел (Фото: nato.int)

Петар Павел (Фото: nato.int)

Притом је додатно указао: “Циљ појачаног присуства снага НАТО у земљама на источним границама алијансе није војна претња Русији. То је пре демонстрација јединства партнера из НАТО и воља алијансе да заштити своје источне и јужне партнере у случају да се суоче са било каквом претњом са стране Русије”. Павел је нагласио да на исти закључак – то јест, да се не ради о претњи упереној против Русије – упућује и то што истурене снаге алијансе неће располагати “никаквим тешким наоружањем”. Министри одбране земаља НАТО у фебруару су одлучили да на територији Пољске, три балтичке државице, Румуније и Бугарске буде распоређено око пет хиљада војника.
Прочитајте још:РАКЕТЕ, ПАДОБРАНЦИ, ПОДМОРНИЦА И Ми-28: Ово су најбољи руски војни снимци ове недеље (ВИДЕО)НЕЗАУСТАВЉИВИ „ТИГРОВИ“: Котао Алепа готово очишћен од терориста! (МАПА)ШОКАНТНО: Саудијска Арабија има атомску бомбу и прети да ће је бацити на Сирију?!ГРЦИ ПОНУДИЛИ РЕШЕЊЕ РУСИМА: Ево како да заобиђете Босфор и Дарданели
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА