Најновије

Додик: Одлука Савета министара неважећа

БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Српска неће учествовати у телима механизма координације јер је одлука о томе донета на штету РС, без обзира на то што Савез за промене говори да није донета на штету Српске.
Додик (Фото: Јутјуб)

Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је рекао новинарима у Бањалуци да ће Народна скупштина расправљати о тој ситуацији, а Влада Српске неће поступати по одлуци коју је донео Савет министара БиХ, јер није важећа, није донета у складу са Уставом, и Српска нема обавезу да се ту укључује. Он је рекао да Савет министара БиХ не може да донесе одлуку о механизму координације која ће бити обавезујућа, чиме је прекршен уставни поредак. - Нису они ти који говоре шта је на штету Републике, већ Народна скупштина и Влада РС, па и председник Републике. Немамо намеру да са њима полемишемо о тој теми, јер у Уставу све пише, и они нису у праву. Све остало су политичка оправдања, а овде оправдања нема, нити га може бити - поручио је Додик, коментаришући изјаву хрватског члана Председништва БиХ Драгана Човића да у потпуности разуме реаговања из РС на начин усвајања механизма координације за приступање ЕУ, јер је прекршено правило договарања. Додик је, како је пренела агенција Срна, рекао да верује да има још мало времена да се механизам координације побољша, да би то била заједничка одлука, иначе ће Европа схватити да се десила подвала.

Човић најбољи

- Изразио сам своју подршку чињеници да је предата апликација, која се могла предати и раније. Драго ми је што ју је предао хрватски члан Председништва БиХ Драган Човић, јер је тамо најбољи од свих и јер ју је предао са искреном намером да то покрене, али спекулације које су се десиле у вези са одлуком апсолутно су јасне - рекао је Додик.
Прочитајте још:СРАМОТА: Караџић на листи „најбруталнијих диктатора“ раме уз раме са Павелићем!ЛАЗАНСКИ: Додик је једини који има снаге да се супростави ЗападуДОДИК ПРЕСЕКАО: Не улизујте се Унији, Српска неће прихватити нити једног мигранта!
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА