Најновије

УСТАШЕ НЕ МИРУЈУ: Срамни графити осванули на српској православној цркви у Аустралији! (ФОТО)

АУСТРАЛИЈА - Зграда српске православне цркве у Викторији у Аустралији у ноћи између суботе и недеље оскрнављена је срамотним графитима који позивају на линч Срба и величају усташтво и нацизам.
Усташки графити сеју мржњу и страх (Фото: Јутјуб)

Усташки графити сеју мржњу и страх (Фото: Јутјуб)

Кукасти крстови и добро позната усташка парола „Србе на врбе“, која позива на убијање Срба, исписани су црним спрејем на фасади цркве у резиденцијалном насељу Хамлин Хајтс. На другом зиду цркве стајао је натпис: „Добар Србин је мртав Србин“, а поред њега исписан је симбол усташа који су током Другог светског рата чинили зверске злочине. Срби који су у недељу дошли на службу у цркву били су шокирани вандализмом који су затекли. „Овакви натписи оживљавају све ужасе и страхоте које је наш народ преживео током Другог светског рата у логорима смрти. Ово је агресиван напад на српску заједницу“ рекла је Лили Стефановић. Ова Српкиња која живи у Аустралији истакла је да је овај чин уперен против људи који су овде дошли да започну нов живот. „Жеља свих који су се овде доселили била је да изграде нов живот и нову цркву, која ће их подсећати ко су и одакле долазе. Срби који овде живе желели су да оставе сав бол иза себе, а ови натписи раде управо супротно – трауматизују људе“  рекла је Стефановић, чији се деда у Аустралију доселио послие Другог светског рата и учествовао у подизању цркве. Црквена заједница и председник Српске заједнице Мирослав Перишић префарбали су графите истог дана, и позвали власти да одговорно поступе и пронађу кривце. „Надамо се да ће људи ове увреде схватити само као обичну глупост оних који су их написали“ рекла је Стефановић. Црква у Хамлин Хајтсу следећег месеца угостиће српског патријарха Иринеја, а мештани сматрају да је најављена посета један од узрока овог вандализма. Полиција истражује случај, али за сада кривци нису пронађени.
Срамни графити осванули на српској православној цркви у Аустралији! Posted by Радован Симић on уторак 23. фебруар 2016.
Прочитајте још:ХАОС У МИНХЕНУ: Србин на анти-НАТО протесту растерао неолиберале!ФОРМИРАНА СРБСКА ОПШТИНА У НОВОРУСИЈИ: За председника изабран Марко Шолаја
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА