Најновије

ДОНАЛД ТРАМП РАЗВАЉУЈЕ: Милионер јури ка Белој кући

ЛАС ВЕГАС - Контроверзни милијардер Доналд Трамп убедљиво је победио на унутарстраначким изборима америчке Републиканске партије за председничку номинацију у Невади.
Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Милијардер је освојио 45,9 одсто гласова, а следе га Марко Рубио са 23,9 процената и Тед Круз са 21,4 одсто подршке. Четврти на листи је Бен Круз, са свега 4,8 процената добијених гласова, а пети Џон Кејсич са 3,6 одсто. - Пре неколико месеци нико није очекивао да могу да победим. Сада побеђујем, побеђујем, побеђујем... и ускоро ће ова земља опет да побеђује, побеђује, побеђује.... Освојио сам све. Тријумфовао у свим групама, укључујући и Латиноамериканце. Убедљиво смо најбољи међу необразованима. Ја обожавам необразоване - узвикивао је Трамп кад су стигли резултати. Он је додао да следе два чудесна месеца, али да очекује да ће номинацију добити и пре. Имајући у виду да му је ово трећа узастопна, и то убедљива победа, врло је могуће да човек на кога нико није озбиљно рачунао у изборној трци заиста заврши у Белој кући. Амерички лист Њујорк дејли њуз о победи Трампа на југу САД пре два дана известио је на насловној страни на којој пише: „Конфедерација глупака“ уз објашњење: „Дан након што Трамп каже да ће упуцати муслимане, републиканци с југа кажу: ‚Он је наш човек‘“. Иако засад води, пред Трампом је озбиљна трка. Највећи изазов републиканске кандидате очекује 1. марта, на такозвани суперуторак, кад се у 12 држава и у Америчкој Самои гласа за председничку номинацију. Међутим, гласање у Невади није прошло без проблема, а највећи је, пишу амерички медији, тај што су поједини Трампови обожаваоци обукли костиме Кју Клукс клана, злогласне расистичке организације, и стајали пред биралиштима ширећи страх. Осим тога, пријављено је да су многи људи гласали на неколико места и по неколико пута, као и да многи нису проверавали личне карте гласача. Неколико је тајни Трампове популарности: 1. Једноставан одговор на све Једна од највећих тајни успеха Доналда Трампа је, пише Вашингтон пост, та што колико год да греши и лупа, звучи као да је у праву. Снага карактера често одређује снагу политичара. Харизматичан је и самоуверен и делује као да увек има одговор на све. И тај одговор је увек једноставан и може да га схвати већина гласача. 2. Већина не воли имигранте Већина гласача Доналда Трампа стала је уз њега због ставова о имигрантима. Чак 70 одсто републиканаца у САД сматра да су имигранти ти који слабе државу и да их све треба депортовати. И Трамп то мишљење форсира. 3. Мржња према елитама Што више критичари из естаблишмента нападају Доналда Трампа, он је све популарнији. Он се позиционирао као представник оних који мрзе елиту која води земљу и, како већина мисли, уништава је и зато се сваки напад на њега схвата као одбрана елите. 4. Прича оно што се сви плаше да кажу Доналду Трампу ниједан гаф никад није нашкодио. Разлог за то је што кад каже да су сви Мексиканци силоватељи и нарко-дилери, да су сви муслимани зло, да је политичка коректност проблем, у ствари говори оно што сви Американци који гласају за њега желе да кажу, али се плаше због критика и беса јавности.
Прочитајте још:АМЕРИЧКИ АНАЛИТИЧАР ТВРДИ: Примирје у Сирији је штап којим ће Америка претући РусијуКери и Лавров „обавили телефонски разговор“
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА