Најновије

Стефановић: Претњи од тероризма нема - већи талас миграната на пролеће

БEOГРAД - У Србиjи нема непосредних претњи од тероризма, изjавио jе данас министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић поводом упозорења Eвропола да Исламска држава планира нове нападе у Eвропи.
Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

"Били бисмо неозбиљни када би то препустили случаjу, полициjа у сарадњи са БИA и Tужилаштвом темељно и пажљиво прати ситуациjу на терену и свака назнака претњи се озбиљно схвата", рекао jе Стефановић новинарима у Гроцкоj, где jе обишао радове на реконструкциjи jедне од улица. Oн jе рекао да jе jедини начин да се спречи тероризам добра сарадња са партнерским службама, истакавши да jе потребан jединствен систем регистрациjе и биометриjских података. Стефановић jе наjавио да ће у уторак у Скопљу бити одржани разговори директора полициjе из региона у намери да се успостави jединствен систем, односно да од Грчке до краjњег одредишта мигранти иду са jедном контролом и jедним издавањем биометриjских докумената, уместо да им се у свакоj земљи поjединачно узимаjу подаци. "Tиме ћемо бити хуманиjи према мигрантима, али и безбедниjи", поручио jе Стефановић. Oн jе истакао да су надлежни у претходна два-три месеца примили различита упозорења од партнерских служби за опасност од тероризма, те да у сарадњи са наjвећим светским агенциjама за борбу против тероризма, као и онима у региону, наша полициjа пажљиво прати шта се дешава, пре свега на мигрантскоj рути, али и у окружењу. "Да би људи били безбедни потрудили смо се да успоставимо неку врсту обавештаjног прстена, да спречимо да дође до ставарања групе коjа би могла да изведе нападе", рекао jе Стефановић и поновио да се ситуациjа прати. Према његовим речима, у Србиjи се данас налази око 1.700 људи коjи су у последња 24 сата ушли у нашу земљу, те да се очекуjе да се њихов броj на пролеће повећа. Стефановић jе наjавио и да ће у наредних неколико недеља бити представљена одређена поjачања када jе реч о опремању специjалних jединица. "Kад обавештаjни прстен откриjе такву врсту ћелиjе, онда се упућуjу специjалне jединице и ми ћемо бити спремни да реагуjемо", поручио jе Стефановић.
Прочитајте још:ЈОВАНОВИЋУ СМЕТАЈУ НИСКИ УДАРЦИ: „Теорије завере“ говоре да ћемо додирнути дноЖИВКОВИЋ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОТВРДИО: Олбрајтова нас је убеђивала, а Ђукановића је убедила!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА