Најновије

Директор ЦИА изненадио информацијама и ставовима о Русији

ВАШИНГТОН - Директор ЦИА, Џон Бренан, у интервјуу за НПР, изјавио је да руског председника, Владимира Путина, сматра агресивним, али и да је важно одржати сарадњу руских обавештајних служби и ЦИА.
Џон Бренан (Фото: ЈуТјуб)

Џон Бренан (Фото: ЈуТјуб)

"Америчке обавештајне службе на челу са ЦИА нису прекидале размену информација и сарадњу са руским обавештајним службама. Заједно се боримо против тероризма. Веома је важно сачувати ту сарадњу и не само да је важно сачувати ту сарадњу, него је веома важно ту сарадњу унапредити и подићи на виши ниво." - каже први човек ЦИА, Џон Бренан. Бренан је оценио Путина као "агресивног", али и очигледно веома способног човека и лидера, истичући да "Русија себе сматра сведржавом" и као таква жели свој утицај да прошири, не само на суседне земље, него и на друге регионе широм света. Он је рекао да је сарадња обавештајних служби Русије и САД-а коректна, те да "уколико Русија сазна за опасност која прети грађанима САД-а, то одмах јавља". "Исто чинимо и ми уколико оценимо да постоји опасност која може угрозити руске грађане и Русију." - тврди Бренан. Овакав помирљив и позитиван тон Бренанових изјава је изненадио велики део америчке стручне и шире јавности, а интервју је изазвао посебну пажњу.
Прочитајте још:ЗГРОМИЛИ: Погледајте како Курди дижу џихадисте у ваздух! (ВИДЕО)НЕИЗВЕСНОСТ ПРИМИРЈА: Русија забринута због активности Турске и СаудијацаПЕНТАГОН НАСТАВЉА: Српске дипломате нисмо убили ми – већ су били мртви!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА