Најновије

ДУГИН О ВАГНЕРОВОЈ ГРУПИ: Ту нема скривених циљева

Запад је бацио све своје снаге на уништење ПВК „Вагнер“ и Јевгенија Пригожина, изјавио је на свом Телеграм каналу филозоф, политиколог и социолог Александар Дугин.

Александар Дугин (Фото: Јутјуб)

Присетио се предузетничког филма '’Најбољи у паклу'’. Идеолог руског света назвао је филм сјајном сликом која говори о елементима рата, цени живота и смрти, о дубоким трансформацијама човека који му се дешавају када је уроњен у процес смртног сукоба са непријатељем.

„И то са оним који није нешто радикално другачији, већ обрнута страна самог себе. Управо зато што Пригожин не само да ратује, већ и схвата рат, прихвата његову страшну логику и слободно и суверено улази у његову стихију, он је таква ноћна мора за непријатеља“, додао је он.

Дугин је нагласио да Кијев нема такве симболе, попут Запада који наоружава Украјину и гура је да нападне Русију.

„За Запад лично, Јевгениј Пригожин је истовремено главни, приоритетни, конкретан и симболичан циљ. И нема сумње да непријатељ зна вредност симбола. Стога не треба да се чуди што је ПВК Вагнер тај који изазива такву бесну мржњу у непријатељу, а Запад је бацио све своје снаге на уништење ове формације и Јевгенија Пригожина лично “, нагласио је филозоф.

Александар Дугин је такође скренуо пажњу на то да у акцијама Вагнерове групе и Пригожина у оквиру специјалне војне операције нема себичних циљева. Политиколог је „оркестар“ назвао војним братством и руском гардом. „Музичари“ су, рекао је, они људи који су се у најтежем тренутку одазвали позиву Отаџбине и по сваку цену отишли ​​да је бране.

Тренутно јуришне јединице ПВК „Вагнер“ у току жестоких борби потискују Оружане снаге Украјине из Бахмута. „Оркестар” контролише готово све кључне објекте у граду. Међутим, украјинска војска наставља да држи западне квартове, који се углавном састоје од стамбених зграда. У рано јутро 3. априла Јевгениј Пригожин је објавио да је Бахмут легално већ заузет.

О ситуацији у Бахмуту прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА