Најновије

КИМ ЏОНГ УН ПРЕТИ: Имамо ново револуционарно оружје!

Северна Кореја развила је противтенковско оружје тако моћно да се под њим и најотпорнији непријатељски тенкови распадају попут "зреле тикве", рекао је вођа те изоловане комунистичке земље Ким Јонг-ун.
Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Ким Џонг Ун (Фото: Јутјуб)

Вођа је присуствовао тестирању ласерски навођеног преносног ракетног бацача те изјавио да ново оружје има "домет највећи на свету" и "прецизан је попут снајпера", преноси званична севернокорејска агенција КЦНА. "Са задовољством је уочио да и специјални тенкови и оклопна возила којима се непријатељи хвале да имају велику ватрену снагу и маневрабилност пуцају попут зреле тикве пред нашим противтенковским оружјем", преноси агенција. Ким је наредио да чим је пре могуће почне масовна производња новог оружја те да њиме буду брзо снабдевене оружане снаге Северне Кореје. Комунистички режим Пјонгјанга има бројчано јаке оружане снаге. Северна Кореја има 1.2 милиона активних војника на 25 милиона становника, што је двоструко више од јужнокорејског суседа. Но, севернокорејске оружане снаге углавном су застареле, а војска је озбиљно хендикепирана хроничном несташицом горива због међународних санкција.
Прочитајте још:Г20: Излазак Британије из ЕУ је претња целом светуПРЕКРШЕН ДОГОВОР О ПРИМИРЈУ? Руси обуставили ваздушне нападе, али бомбе падају
Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА