Најновије

Могерини: Примирје је шанса која се не сме пропустити

БРИСEЛ - Прекид ватре у Сириjи jе прва шанса да се оконча насиље на терену и она се не сме пропустити, поручила jе данас висока представница Eвропске униjе за спољну политику и безбедност Федерика Mогерини.
Могерини (Фото: ЈуТјуб)

Могерини (Фото: ЈуТјуб)

"Уколико се прекид ватре одржи, створиће услове за потпун, непрекидан и несметан хуманитарни приступ широм Сириjе", истакла jе она у саопштењу обjављеном на саjту Eвропске службе за спољне послове. Tиме ће се, додала jе, пружити прилика да се спроведу у дело мере изградње поверења коjе jе усагласио Савет безбедности УН. "Заузврат, то ће омогућити специjалном изасланику УН Стефану де Mистури да поново сазове унутарсириjске преговоре у Женеви и створи услове за политичку транзициjу коjу jе jедногласно договорио Савет безбедности УН", наводи Mогерини. Oна подсећа да jе у поноћ први пут после петогодишњег рата у Сириjи ступио на снагу прекид неприjатељстава, након jедногласног усваjања Резолуциjе 2268 у Савету безбедности УН. "Сви ми у међународноj заjедници, као и стране у сукобу, имамо одговорност да учинимо да то успе, а не да протраћимо прилику да спасемо животе и изведемо Сириjу на пут ка мирном решењу сукоба", закључила jе висока представница EУ за спољну политику и безбедност.
Прочитајте још:АСАДОВА УДАРНА ПЕСНИЦА: Погледајте специјалне елитне јединице војске Сирије (ВИДЕО)ХАОС У НЕМАЧКОЈ: Меркелову у Сибир – Путина у Берлин! (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА