Најновије

САД поставиле замку, Ердоган полако упада

ВАШИНГТОН - Вашингтон је направио замку за турског председика Реџепа Тајипа Ердогана, те он корача право ка њој, сматра амерички новинар и аналитичар Мајк Витни.
Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: Јутјуб)

Он је додао и да је врло могуће да "обојена револуција" једном постане реалност у Турској. Вашингтон је заједно са Русијом пред СБ УН ставио резолуцију о примирју у Сирији, што може да значи и да је Обама дао зелено светло за турске трупе у Сирији. "То значи да Обамина администрација мисли да турске трупе могу да играју важну улогу у смиривању конфликта у Сирији", рекао је он. Иако се верује, како он каже, да је Ердоган диктатор и да може да распореди трупе у Сирији како он жели, то није тачно. "Турски званичници не желе да преузимају одговорност ако упадну на територију суверене државе. Турска тражи благослов САД или НАТО", сматра Витни. У међувремену, Анкара наставља да води борбу против Курда у Сирији, а Витни каже да је Обама свестан онога што се дешава. "Вашингтон је за ово рекао да Турска има право да се брани. То само говори колико је приступ Вашингтона дволичан", навео је Витни. Витни сматра да Вашингтон са једне стране директно гура Ердогана у конфликт са Москвом и Дамаском, док са друге стране турска инвазија могла би да изазове велике проблеме у самој Турској.
Прочитајте још:Избори у Ирану доносе промену курса: Техеран се окреће ка ЗападуЛЕТОНЦИ ПОЛУДЕЛИ: Дајте нам додатне НАТО снаге који би заратиле против Русије без питања Брисела!
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА