Најновије

ШИПТАРСКИ МОДЕЛ ФИНАНСИРАЊА: Исламска држава тргује органима

MAДРИД - Исламска држава бави се трговином органа заробљених и убиjених "неверника" у Сириjи и Ираку од почетка прошле године, наводи шпански лист "Mундо".
Исламска држава (Фото: ЈуТјуб)

Исламска држава (Фото: ЈуТјуб)

ИД jе ово претворила у бизнис међународних размера, пише "Mундо". Вађење органа почело jе наjпре у болницама у граду Mосулу, наводи шпански лист. Према наводима сведока, досада су, колико jе познато , извршене укупно 183 операциjе вађења органа убиjених заробљеника, а они су пре тога детаљно прегледани у неколико болница у Mосулу, преноси лист. Реч jе о мушкарцима старости од 20 и 35 година. Сведоци наводе и да ИД приморава заробљене да даjу крв, а осуђенима на смрт претходно вади органе у специjалним клиникама. Породице убиjених заробљеника на друштвеним мрежама наводе да су на телима своjих рођака нашли велике ожиљке од операциjа. "Mундо" преноси и сведочења према коjима су исламисти побили неколико десетина лекара коjи то нису хтели да раде. У извештаjу из Kаира, лист цитира и стручњака за безбедност у Багдаду Хашем ал Хашимиjа, коjи наводи да jе трговина органима веома уносна и да jе добродошла џихадистима у моменту када jе све тежа илегална трговина нафтом због америчко-савезничког и руског бомбардовања . "Mундо" пише jош и да jе лично вођа ИД у Ираку и Сириjи Aбу Бакр ал Багдади наредио да се неверницима ваде здрави органи како би се спасли животи правих муслимана.
Прочитајте још:УЖАСИ „ПРИМИРЈА“: Најновији снимци са сиријског фронта! (ВИДЕО)ПРЕВОЗИЛИ ОРУЖЈЕ: Џихадисти лете у ваздух! (ВИДЕО)НИШТА ОД ПРИМИРЈА: Артиљерија из Турске туче по Тел Абјаду у Сирији!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА