Најновије

БРИТАНСКИ КОМАНДОСИ ТАЈНО РАДЕ У ЛИБИЈИ: На мисији су са америчким специјалцима!

Мали број британских војних саветника тајно ради у Либији заједно са америчким специјалним снагама, а циљ операције је борба против екстремиста Исламске државе.
Британски командоси тајно раде у Либији (Фото: defense.gov)

Британски командоси тајно раде у Либији (Фото: defense.gov)

“Командоси специјалних снага” наводно раде уз своје “америчке колеге” у граду Мисрати на северозападу Либије, наводи британски лист, позивајући се на западне званичнике и изворе на терену који тврде да се “мањи број” британских војника тренутно налази на тајној мисији у том граду. Америчка војска у Либији почела је, такође, са “тактичком обуком” неколико локалних милиција, рекли су исти извори том листу. Британска влада није коментарисала ове наводе, преноси Раша тудеј. Специјални изасланик Велике Британије за Либију Џонатан Пауел коментарисао је у јануару борбу против Исламске државе, наводећи да у Либији постоји известан број оружаних група које имају капацитет да се боре против џихадиста. – Оне, међутим, морају да буду уједињене и да имају заједнички циљ да би нешто урадиле – рекао је тада Пауел.
Прочитајте још:РУСКЕ СПЕЦИЈАЛЦЕ НИШТА НЕ МОЖЕ ДА ЗАУСТАВИ: Погледајте како они раде (ВИДЕО)Група НАТО бродова упловила у Егејско море – између Грчке и Турске
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА